Met wat moet ik bijvullen, inkt of toner?

Een goede printer is essentieel voor op kantoor. Hoewel er nu veel gegevens op het netwerk worden opgeslagen. Papier lezen is nog steeds het beste. Bovendien moeten papieren rapporten nog worden gescand om op internet te worden opgeslagen. Mijn advies is om een vast bedrag per maand opzij te zetten voor de printer. In eerste instantie wordt er geïnvesteerd, maar daarna zullen regelmatig inktpatronen besteld moeten worden. Het komt echter vaak voor dat de printer halverwege stopt om een belangrijk rapport af te drukken. Dan moet je de printercartridges vervangen. Maar dan blijft de vraag: werkt mijn printer op inkt of toner? In deze blog wordt uitgelegd met welke printer hij werkt en wat het verschil is tussen inkt en toner. 

Inkt 

Inkt bestaat uit een kleurstof die is opgelost in een vloeistof, meestal water of glycol. Dit helpt de inkt gemakkelijk van de printkop op de pagina te stromen en snel te drogen. De meeste standaard inkjetprinters gebruiken inkt op kleurstofbasis omdat ze een goedkopere inktsoort zijn. Op kleurstof gebaseerde inkten zijn superscherp voor tekst en produceren rijke, levendige kleuren in uw afbeeldingen. Ze zijn echter niet waterdicht en hebben de neiging om binnen 5 tot 25 jaar te vervagen. 

Toner 

Laserprinters gebruiken een fijn poeder, toner genaamd, dat door een trommel op de pagina wordt verwarmd. Laserprinters produceren schonere resultaten op standaard kantoorpapier, deels omdat toner de pagina tijdens het afdrukproces niet met inkt bevochtigt. Kleurenlaserprinters zijn goed voor grafische afbeeldingen en foto’s van gemiddelde kwaliteit, maar niet in het bijzonder voor kleurenafbeeldingen van hoge kwaliteit, waar het patroon van de tonerkop duidelijke strepen kan veroorzaken. 

Leverancier 

Van welke leveranciers je de inkt of toner haalt maakt veel uit. Vooral in prijs. Officiële webshops van printermerken zijn vaak duurder dan Inkthandels. Zo kan jij inkt cartridges en toner het beste halen bij Inktmedia. Zij kunnen inkt van kwaliteitsmerken voor een voordelige prijs aanbieden, omdat ze slimme bulkinkopen doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *