Moet je thuiswerken? Met deze tips voorkom je lichamelijke klachten!

Voorkom lichamelijke klachten op deze manier

Tijdens het thuiswerken krijgen mensen vooral last van hun nek en schouders, doordat men gedurende een werkdag vooral naar beneden kijkt. Op kantoor wordt dit vaak al voorkomen doordat je beeldscherm op een geschikte hoogte staat. Los dit thuis op door een laptopstandaard te gebruiken. Daarnaast zijn veel mensen geneigd om naar voren te gaan zitten, waardoor rugklachten kunnen ontstaan. 

Wees dus bewust van de houding op je bureaustoel en zorg dat je regelmatig even opstaat om je benen te strekken. Als laatst kijken we tijdens een werkdag veel naar onze beeldschermen, dus geef je ogen ook genoeg rust. Hiervoor kan de volgende vuistregel worden gehanteerd: kijk 40 seconden in de verte als je 40 minuten naar je scherm hebt gekeken. 

Zo stel je je kantoormeubilair optimaal in

Veel van bovenstaand genoemde lichamelijke klachten kunnen al voorkomen worden door het juist instellen van je bureau en bureaustoel. Om je kantoormeubilair juist in te kunnen stellen kun je altijd de handleiding van je bureau en bureaustoel raadplegen. Heb je geen handleiding tot beschikking? Hanteer de volgende basis: stel je bureaustoel in op een hoogte waarbij je armen in 90 graden op je armleuningen rusten, en stel je bureau in op dezelfde hoogte als de armleuningen van je bureaustoel. 

Voorkom lichamelijke klachten met passende thuiswerkplekken 

Om een geschikte zithouding te stimuleren is kantoormeubilair erg belangrijk. ZIt je thuis nog steeds aan de eettafel te werken? Zorg dan dat je samen met je werkgever regelt dat jij en je collega’s thuis de beschikking krijgen over een passende thuiswerkplek. SKEPP kan jou en je werkgever helpen bij het regelen van de ideale thuiswerkplek, bestaande uit een ergonomische bureaustoel en een geschikt bureau. 

Wat doe jij eraan om lichamelijke klachten te voorkomen? 

Inmiddels heb je tips kunnen lezen over hoe je zelf lichamelijke klachten kunt voorkomen. Bekijk welke tips jij makkelijk kunt toepassen en overleg met je werkgever naar de mogelijkheden voor een ergonomische thuiswerkplek. Door zoveel mogelijk tips toe te passen kun je zelf de kans op lichamelijke klachten verkleinen. Heb je nog vragen over thuiswerken en lichamelijke klachten? Neem dan contact op met SKEPP, zij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *