Muizen in huis? Hier lees je de beste tips!

muizen bestrijden
muizen bestrijden

Aangevreten kabels, plastic zakken met gaten erin en keutels in de keukenkastjes. Allemaal signalen dat het waarschijnlijk raak is. Familie muis heeft zich in jullie huis genesteld! Hoe kom je er vanaf? En net zo belangrijk, hoe kun je dit in de toekomst voorkomen? Na het lezen van dit artikel heb je de belangrijkste antwoorden. Toch nog vragen over muizen bestrijden: tips voor muizenbestrijding.

Oorzaken van muizen in huis

Muizen komen je huis binnen op het moment dat ze op zoek zijn naar eten, dit gebeurd vaak in de winter. In de winter ontstaat er een voedseltekort, waardoor (een deel van de) muizen ergens anders op zoek moet naar voedsel om te overleven. Huizen zijn hier uiterst geschikt voor, want naast voedsel vinden de muizen hier ook warmte. Muizen komen af op eten en etensresten, daarom zie je vaak kapot geknaagde vuilniszakken waar muizen actief zijn. Muizen zijn in de winter op zoek naar warmte en kunnen via de kleinste kiertjes je huis binnenkomen, daarom is het ook lastig ze helemaal buiten te sluiten.

Hoe kom je van de muizen af?

Het belangrijkste is om te zorgen dat ze geen voedsel hebben, let er daarom op dat er geen voedselverpakkingen open liggen. Bewaar eten in stevige, dichte bakjes, muizen bijten makkelijk door plastic zakken. Ook het voedsel van je huisdier moet goed afgesloten bewaard worden, muizen zijn hier ook dol op. Daarnaast is het handig om muizenvallen te plaatsen. Zijn er plaatsen waar je de muizen regelmatig ziet lopen of waar je keutels ziet? Plaats daar de vallen, gebruik als lokaas kaas of pindakaas, muizen zijn hier dol op en zullen ervan eten. In de meeste gevallen blijft het niet bij één muis, daarom kan het goed zijn om een bestrijder in te schakelen. Zelf heb je waarschijnlijk geen idee waar het probleem vandaan komt, zoek daarom naar vakmannen in ongedierte.

Wat doet een expert?

Op het moment dat je een expert inschakelt, gaat hij op zoek naar de grootte van de plaag. Hij brengt het probleem in kaart en gaat op zoek naar waar de muizen vandaan komen. Naast het plaatsen van gif en vallen, zal hij ook tips geven hoe je je huis muisvrij kunt maken. Het afdichten van gaten en kieren in de buitenmuren, dit zijn vaak plekken waar je niet aan denkt maar muizen dankbaar gebruik van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *