Natuursteen onderhouden

natuursteen onderhoud

Natuursteen is een harde, bijna overslijtbare steensoort. Met een grote diversiteit aan toepassingen en kleur is er altijd wel een steensoort te vinden die bij uw ideeen past! Bijkomend voordeel is het geringe onderhoud en de kleur echtheid. Natuursteen is beslist een goede keuze, en kan worden toegepast in zowel interieur als exterieur.

Een luxe keukenblad

Steeds meer is de keuken een deel van de woning waar men trots op is. Niet langer is het “alleen maar” de plaats waar de maaltijd wordt bereid. In een moderne keuken mag een luxe natuurstenen werkblad niet ontbreken! Het werkblad is echter dé plaats in de keuken die het meest te lijden heeft en bestendig moet zijn tegen temperatuur verschillen. Ook moet het blad tegen hakken en snijden kunnen. Daarnaast staat het blad veel bloot aan oliën, vetten en zuren. De oplossing? Natuursteen impregneren.

Natuursteen impregneren

Of het nu gaat om een granieten werkblad of natuurstenen tegels: door natuursteen goed te impregneren, voorziet u de steen van een beschermlaag waardoor het materiaal een stuk duurzamer wordt. Dat wilt u natuurlijk ook, aangezien een op maat gemaakt stuk natuursteen niet zeer goedkoop is. Natuursteen impregneren is niet moeilijk: met de juiste impregneermiddelen en een beetje toewijding kunt u uw eigen keukenblad prima schoonmaken en voorzien van een beschermende laag. Zodoende kunt u langer genieten van uw natuursteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *