Wanneer je geen warm water meer voelt tijdens het douchen, kan dit duiden op een probleem met de cv-ketel. In de huidige cv-ketels, ook wel combiketel genoemd, zijn de traditionele cv-ketel en boiler samengenomen. Dit maakt dat een combiketel niet alleen voor het verwarmen van je woning zorgt, maar ook voor de toevoer van warm water. Reden genoeg om de cv-ketel goed te onderhouden! Het is immers erg vervelend als je de dag niet kunt beginnen of af kunt sluiten met een ontspannende warme douche. Een cv-ketelstoring is vaak niet eenvoudig zelf op te lossen. In dit artikel leggen we uit, welke stappen je kunt nemen!

 

De cv-ketel in huis resetten bij storingen

Bij een storing zou je de cv-ketel in huis eerst zelf kunnen resetten. Mogelijk zit er een fout in het systeem of is het systeem vastgelopen. Hoe het resetten van een cv-ketel werkt, vind je in de handleiding van je apparaat. Het kan voorkomen dat je de handleiding niet bij de hand hebt. In dat geval kun je op de website van de producent van je cv-ketel zoeken naar een digitale versie.

Tip: kijk ook eens of je de foutcode op het display van de cv-ketel terug kunt vinden in de handleiding. In de handleiding staat bij de foutcode beschreven hoe je de storing kunt verhelpen.

 

Met spoed een loodgieter inschakelen

Mocht het resetten van de cv-ketel niet voor het gewenste resultaat zorgen, dan kun je een loodgieter inschakelen voor hulp. Veel loodgietersbedrijven bieden een spoeddienst aan. Zoek bijvoorbeeld eens naar een spoedloodgieter in Zoetermeer, Delft, Den Haag of een andere grote stad in Nederland. De kans is groot dat je meerdere bedrijven zal vinden! Een spoedloodgieter staat 24 uur per dag en iedere dag van de week voor je klaar om de helpende hand te bieden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.