Nieuw tuingereedschap kopen? Dit zijn de mogelijkheden

Ben jij op zoek naar nieuw tuingereedschap en wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten tuingereedschappen en hun voor- en nadelen.

Tuingereedschap op brandstof

Geef jij de voorkeur aan traditioneel, krachtig tuingereedschap? Dan is tuingereedschap op brandstof iets voor jou. Tuingereedschap op brandstof is krachtig, betrouwbaar en zeer geschikt voor grote tuinen. Het grootste voordeel van tuingereedschap op brandstof is dat het tuinonderhoud overal kan worden uitgevoerd, zonder dat een stroompunt noodzakelijk is. Daarnaast heeft tuingereedschap op brandstof het voordeel dat je veel bewegingsvrijheid hebt. Je wordt in je werkzaamheden niet beperkt door een snoer. Alhoewel tuingereedschap op brandstof veel voordelen kent, zijn er ook een aantal nadelen te noemen. Deze nadelen hebben vooral te maken met het onderhoud, het rumoer en de stinkende uitlaatgassen.

Tuingereedschap op accu

Ben jij op zoek naar kwalitatief hoogwaardig tuingereedschap dat makkelijk te hanteren is en overal in de tuin gebruikt kan worden? Dan is accu tuingereedschap iets voor jou. Accu tuingereedschap is tuingereedschap die wordt aangestuurd door een accu. Deze accu’s zijn vaak toe te passen op alle soorten gereedschap van één merk. waardoor je gewoon de accu van de bladblazer kunt gebruiken als de accu van de heggenschaar leeg is. Accu tuingereedschap kent veel voordelen ten opzichte van andere soorten tuingereedschap. Zo behoeft het, op het opladen van de accu’s na, geen onderhoud, is gereedschap compact, stil en gemakkelijk te hanteren, heb je geen last van stinkende uitlaatgassen en wordt je niet beperkt door een snoer. Hierdoor kan iedereen met dit soort tuingereedschap overweg en wordt de overlast van allerlei vormen van tuinonderhoud beperkt.

Elektrisch tuingereedschap

Geef jij met het oog op het onderhoud ook de voorkeur aan elektrisch tuingereedschap, heb je een relatief kleine tuin en wil je alle werkzaamheden onafgebroken uit kunnen voeren? Dan is elektrisch tuingereedschap met een snoer iets voor jou. Elektrisch tuingereedschap met snoer heeft als grootste voordeel ten opzichte van accu tuingereedschap dat je onafgebroken door kunt werken. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over een accu die leeg kan raken. Een snoer heeft echter wel als nadeel dat het beperkend werkt. Een goed verlengsnoer is daarom onmisbaar. Heb jij een relatief kleine tuin? Dan is elektrisch tuingereedschap met een snoer voldoende. Heb jij een grote tuin? Dan kan je beter kiezen voor elektrisch tuingereedschap op accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *