Nieuwbouw of bestaande bouw? De voordelen op een rij

Ben jij aan het oriënteren op een nieuwe woning en twijfel je of je op een nieuwbouwwoning  wilt inschrijven of een bestaande woning wil bezichtigen? Of ben jij al een aantal keren uitgeloot voor een nieuwbouwwoning en twijfel je of je nu toch een bestaande woning wil bezichtigen? In dit artikel zetten we alle voordelen op een rijtje en hopen we je te helpen bij het maken van je keuze.

Voordelen van een bestaande woning

Heb jij nog niet nagedacht over de aankoop van een bestaand huis? Hieronder hebben we een paar voordelen op een rijtje gezet.

Snel verhuizen

Wil je snel verhuizen vanwege een tekort aan woonruimte? Het voordeel van de aankoop van een bestaand huis is dat de tijd tussen de aankoop en overdracht doorgaans niet zo lang betreft.

Geen dubbele lasten

Naast snel verhuizen zorgt de verkorte tijd tussen aankoop en overdracht, ook voor het reduceren van dubbele lasten. Bij een nieuwbouw project moet je vaak langere tijd wachten tot de oplevering. Dit zorgt enige tijd voor dubbele lasten.

Buurt

Wanneer je net bent verhuisd naar een nieuwbouwwoning kan je wijk wat kaal aanvoelen. Bij het wonen in een bestaand huis is de buurt vaker al veel sfeervoller en ontwikkeld.

Voordelen van een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kopen kent ook veel voordelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste voor je beschreven.

Energielabel

Juist in deze tijd van de energiecrisis en de toegenomen prijzen op de gas- en energiemarkt is een nieuwbouwwoning interessant. Een nieuwbouwwoning voldoet aan de meest recente milieu-eisen of zijn zelfs energieneutraal, zodat je eenvoudig kan besparen op je energierekening. Dit is juist het nadeel van een bestaande woning waar je ongetwijfeld een minder goed energielabel kunt tegenkomen.

Vrij op naam

Geen kosten koper en overdrachtsbelasting betalen? Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam, waardoor je de kosten die je betaald bij de aankoop van bestaande bouw, niet hoeft te betalen.

Alles is nieuw

Wil jij lage onderhoudskosten en je huis helemaal zelf naar wens inrichten? Dan is een nieuwbouwwoning wat voor jou. In een nieuwbouwwoning heb jij de mogelijkheid om je huis helemaal naar eigen wens in te richten.

Schakel een aankoopmakelaar in bij je aankoopproces

Ben jij nog niet overtuigd van de voordelen van een nieuwbouwwoning of een bestaande woning en heb jij hulp nodig bij de zoektocht en aankoop van een woning? Dan is een aankoopmakelaar wellicht wat voor jou. Een aankoopmakelaar helpt je niet alleen bij een huis kopen, maar geeft je ook advies over de juiste biedingsstrategie en heeft een compleet overzicht van woningaanbod in jouw regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *