Nieuwe vloer voor je woning

nieuwe vloer woning

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning? Dan zijn tapijt en laminaat beide een uitstekende keuze. Welke vloer het meest geschikt is voor bij jou in huis, is afhankelijk van je leefstijl, welke ruimte en het gebruik van de vloer. Onderstaand hebben we de voor- en nadelen van tapijt en laminaat op een rijtje gezet.

Laminaat

Het leggen van laminaat is erg gemakkelijk. Ook is het een erg praktische vloer die gemakkelijk schoon te houden is. Doordat laminaat in veel verschillende kleuren en dessins verkrijgbaar is, is er voor ieder interieur wel een bijpassende vloer te vinden. Laminaat kan je leggen in alle ruimtes van je woning, met uitzondering van vochtige ruimtes. Het nadeel van laminaat is dat het een relatief harde vloer is die altijd koud aanvoelt. Ook zorgt laminaat voor contactgeluid. Met een goede ondervloer kan je dit beperken. Doordat laminaat glad is, kan dit zorgen voor slipgevaar. Voor een woonsituatie met kleine kinderen of ouderen is laminaat dus minder geschikt.

Tapijt

Tapijt, oftewel vloerbedekking, is verkrijgbaar in laagpolige en hoogpolige varianten. Daarnaast heb je ruime keuze uit oneindig veel kleuren, materialen en dessins. Tapijt is erg zacht en geeft iedere ruimte dus extra comfort. Ideaal voor op de slaapkamer. Ook kunnen kinderen er comfortabel op spelen en is er geen slipgevaar. Nog een groot voordeel van tapijt is dat het geluiddempend is en warmte vasthoudt wat zorgt voor een betere isolatie. Het grootste nadeel van tapijt is dat het moeilijk schoon te houden is. Ook is tapijt niet geschikt voor vochtige ruimtes.  

 

Als het puur om comfort gaat dan is vloerbedekking de beste optie. Heerlijk comfortabel, stijlvol en zacht. Maar het schoonmaken is wel een groot nadeel, waar laminaat een stuk gemakkelijk schoon te houden is. Ben je overtuigd van tapijt? Op Tapijtcentrum.nl vind je goedkope vloerbedekking tegen de scherpste prijs. Of wil je toch gaan voor laminaat? Bij Leenbakker vind je een ruim aanbod aan laminaat. Met deze kortingscode voor Leenbakker profiteer je ook nog eens van korting.

 

Kortom, de keuze tussen laminaat en tapijt is erg persoonlijk. Kijk naar je eigen woonsituatie en maak de beslissing voor de vloer die het beste bij jou past!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *