Ongedierte in bed bestrijden

Heb jij ook zo’n hekel aan alles wat klein is en 6 pootjes heeft? Vlooien, bed wantsen, huisstofmijt. Van mij mag het allemaal de wereld uit. Het is zo’n naar idee om veel van deze kleine beestjes in je bed te hebben. De beten van vlooien en wantsen kunnen bovendien lelijk jeuken en daarnaast kan ook zomaar zijn dat je allergisch bent voor huisstofmijt. Kortom, deze parasieten moeten verdwijnen. Maar hoe doe je zoiets?  

Talkpoeder 

Er wordt gezegd dat er talkpoeder kan worden gestrooid op de plekken waar bed wantsen veel komen. Het talkpoeder zou door held schild van de bed wants heendringen en de bed wants door uitdroging doden. Na een paar dagen zou je dan met een stofzuiger het talkpoeder met eventuele doden bed wantsen kunnen opzuigen met de stofzuiger. Het is echter al bewezen dat deze manier van ongediertebestrijding niet werkt. Het talkpoeder zou niet sterk genoeg zijn om door het schild van een bed wants te komen.  

Stofzuiger 

De stofzuiger methode werkt echter wel heel goed. Door heel het huis goed te stofzuigen zullen alle bed wantsen opgezogen worden. Het doodt ze niet direct maar verwijdert ze wel uit het huis. Eenmaal in de container kan de bed wants door een tekort aan voedsel niet meer overleven. Het is alleen wel erg moeilijk om iedere vlooi en bed wants in je stofzuiger te krijgen. 

Wasmachine 

Omdat je het ongedierte waarschijnlijk niet allemaal opzuigt is het belangrijk om het beddengoed te wassen. Het wassen van door vlooien besmette items in een wasmachine is een effectieve manier om vlooien en ander ongedierte te doden.  Het wasmiddel, samen met de hitte van het water en de turbulentie van het wasprogramma zullen vlooien in welke levensfase dan ook, tijdens het wassen doden of uiteindelijk in het riool doen terechtkomen. Eventuele insecten die de hele weg naar de droger kunnen komen, worden gedood door meer hitte en turbulentie. Als je last hebt van ongedierte in bed is het dus zeker slim om een wasmachine kopen te gaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *