Onze tips voor de beste houten vloer opties

Als je net een huis hebt gekocht of je wilt je huis gaan verbouwen, dan is een nieuwe vloer zeker een goede optie om aan te denken. Een nieuwe vloer kan de ruimte weer helemaal opfrissen en een fijne en warme sfeer met zich meebrengen. Onze favoriete soort vloer zijn de houten vloeren. Niet alleen zijn houten vloeren er mooi, ze brengen ook een warme sfeer mee en veel kleuren passen bij het hout. Daarnaast is hout makkelijk te onderhouden. Er zijn veel opties op het vlak van houten vloeren. Hieronder vertellen we je meer over twee opties: het lamelparket en de visgraat vloer.

Een lamelparket vloer

Een van de meest populaire houten vloeren zijn parketvloeren en daaronder vallen weer de lamelparket vloeren. Lamelparket is een van de meest verkochte houten vloeren op de markt. Lamelparket vloeren bestaan uit lamelplanken. Je kunt ze in verschillende soorten vinden, zoals geborsteld of gerookt lamelparket. Lamelparket is niet voor niks populair. Het is mooi hout en makkelijk te onderhouden. Lamelparket is daarnaast makkelijk zelf te leggen en je kunt dit zelfs meerdere keren doen en dus mee overhuizen. Als je dus een makkelijke houten vloer wilt, dan kies je lamelparket.

Visgraat patroon

Naast het lamelparket, zijn houten vloeren met een visgraat patroon ook erg in. Een visgraat vloer is een houten vloer met een visgraat patroon. Het patroon in het hout doet namelijk denken aan een visgraat. Dit soort houten vloer brengt niet alleen de warme uitstraling naar de ruimte die we zo goed kennen van de houten vloeren, maar het zorgt met het visgraat patroon ook voor een leuke en unieke uitstraling. Visgraat patronen vind je meestal op parketvloeren en dit soort vloeren zijn ook weer makkelijk te onderhouden. Ze gaan daarnaast lang mee en ze dempen geluiden en kraken niet. Een parketvloer met visgraat patroon is dus ook zeker een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *