Ook in de herfst genieten van je tuin dankzij een vuurtafel

De herfst is just around the corner en dat merken we direct. Het gaat weer vaker regenen, in de ochtend wordt het later licht, in de avond is het eerder donker en ook de temperaturen gaan langzaam naar beneden. Maar dat betekent toch niet dat we gelijk naar binnen moeten? De tuin is een heerlijke plek om te zijn, dus laten we er nog van genieten zo lang het nog kan! 

Warmte en sfeer in je tuin

Een nieuw seizoen betekent dat het tijd is voor warmte. En dat terwijl de temperaturen buiten flink dalen. Maar er zijn genoeg manieren om die warmte terug te brengen. Een vuurtafel, bijvoorbeeld! Met een vuurtafel creëer je niet alleen letterlijk warmte, maar ook nog figuurlijk warmte en sfeer. Een vuurtafel in je tuin ziet er namelijk echt leuk en gezellig uit. En wacht maar tot je de gasbrander aanzet. De vlammen zorgen voor zo’n leuke kampvuur vibe die je altijd in films ziet. 

Verschillende vuurtafels

Er zijn zoveel verschillende soorten vuurtafels. Rond, vierkant, ovaalvormig of liever een rechthoekige vuurtafel? Alles is mogelijk. En dan kan je ook nog kiezen tussen hout of aluminium. Hout zorgt voor een warme, landelijke sfeer. Aluminium is daarentegen weer wat moderner en zorgt voor een strakke uitstraling in je tuin. Heb je niet zoveel ruimte in je tuin, balkon of terras? Dan is een vuurzuil een perfecte oplossing. Dezelfde fijne sfeer, maar dan zonder al te veel ruimte op te hoeven geven! 

Zelf een vuurtafel maken? 

Ondanks dat er zoveel keuze is, begrijpen we het ook goed als je zelf een vuurtafel wil maken. Hiermee heb je namelijk zelf in de hand hoe groot, breed, hoog (of liever laag) je vuurtafel of vuurzuil wordt. En je kan zelf ook het materiaal kiezen. Het enige wat je dan nodig hebt, is kwalitatief goed hout, een losse inbouwbrander (het liefst eentje van Easyfires) en een middagje vrij. Je bouwt in principe een standaard tafel die hoog genoeg is om een gasfles onder op te bergen. Vervolgens moet je er rekening mee houden dat je ruimte aan de bovenzijde open laat zodat je de losse inbouwbrander in je vuurtafel kan plaatsen. 

Je kan vuurtafels eenvoudig op verschillende websites plaatsen. Gelukkig hebben veel webshops ook een showroom. Ik zou zeker eerst een vuurtafel bekijken voordat je er eentje besteld. Dan kan je gelijk het een en ander aan de eventuele verkoper vragen. Vragen over de gasaansluiting of de geschikte gasflessen, bijvoorbeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *