Op de juiste manier verven!

Misschien heb je het al even in gedachten of is nu het punt aangebroken dat je er echt niet meer onderuit kan. Verven! Als je kozijnen eruit zien alsof ze elk moment uit elkaar kunnen vallen is het wel tijd voor een nieuwe laagje verf. Maar dan is het natuurlijk de vraag of je het zelf gaat doen of dat je een schilder in gaat huren. Verven is misschien intensief werk en het kost veel tijd, maar iedereen kan omgaan met een kwast als je maar voorzichtig bent!

Nu is het de vraag of je binnen of buiten gaat verven. Dat is een heel belangrijk verschil! Er zijn natuurlijk verfsoorten die alleen binnen óf alleen buiten kunnen worden gebruikt. Iedere verfsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Dat kan zijn in de afwerking, zoals glans of mat, maar ook de weerstand tegen bepaalde elementen. Zoals bijvoorbeeld verschillende weersomstandigheden of juist de constante temperatuur die je binnenshuis hebt.

Fouten die vaak gemaakt worden!

De allergrootste fout die er gemaakt kan worden is voorbereiding. Zoals hierboven al genoemd zijn er verschillende verfsoorten. Het is dan ook van groot belang dat je de juist verfsoort kiest die het beste bij het oppervlakte past die je wilt schilderen. Er zijn bijvoorbeeld speciale verven voor muren maar ook voor houten oppervlakten. Daarnaast is het belangrijk dat het oppervlakte goed wordt schoongemaakt. Dit doe je met een speciaal reinigingsmiddel zodat de verf goed kan hechten aan het oppervlakte. Zo zorg je ervoor dat het resultaat voldoet aan je verwachtingen. En het kost vaak ook nog is minder verf, dus minder geld!

Een andere probleem wat vaak voorkomt is dat de verkeerde kwasten worden gebruikt. Net zoals verf, hebben kwasten ook hun eigen unieke eigenschappen. Zo gebruik je bijvoorbeeld voor latex verf, kwasten met kunststof haren en voor verf op oliebasis kwasten met echte dierenharen. Wederom kan dit het verschil maken in het resultaat!

De verf met de juiste eigenschappen

Om de juiste verf te kunnen kiezen is het belangrijk dat je weet wat je gaat verven. Als je hout gaat verven kan je het beste op zoek gaan naar verf die specifiek voor hout is gemaakt. Hetzelfde geld voor muurverf. Als je op zoek bent naar muurverf kan je het beste kijken naar verf van het merk Sigma. Sigmapearl Clean Matt is dan in het speciaal een hele bijzondere verf. Top kwaliteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *