Ben je op zoek naar een woning, maar zit je niet te wachten op een verhuizing daar kort achteraan? Ben je toe aan een plekje om je lekker te settelen en je leven er omheen te bouwen? Dan moet je een huurwoning vinden die je voor langere tijd kunt betrekken. Zodat je er je eigen plekje van kunt maken en er helemaal kunt aarden. Je kunt zelf gaan zoeken, maar een makelaar in de arm nemen is ook een idee. Doe dat dan wel slim, een makelaar in Deventer inhuren, omdat je in Amsterdam wat zoekt heeft bijvoorbeeld weinig nut. En met deze tips waar je op moet letten bij het zoeken naar een huurwoning, moet het helemaal goedkomen met je zoektocht.
1. De ligging
Denk eens goed na wat voor type je zelf bent. Hou je van rust en geniet je van fluitende vogeltjes in de ochtend? Dan is het niet zo’n goed idee om een woning te bezichtigen die aan een drukke weg gelegen is. Heb je helemaal geen groene vingers en ga je graag even de stad in voor een drankje? Dan is een etage in het stadscentrum misschien juist helemaal jouw ding. Zorg dat je je eisen helder hebt, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. Bovendien scheelt het een hoop twijfel: een groot huis aan de rand van een natuurgebied, lijkt misschien fijn, maar als jij houdt van drukte en stadsgeluiden zul je er uiteindelijk toch niet op je plek zijn.
2. De onderhoudsstaat
Natuurlijk kan het gebeuren dat je helemaal verliefd wordt op een huis vanwege de ligging, de uitstraling en de ruimte. Maar zorg er altijd voor dat je een huis huurt dat ook goed is onderhouden. Niets zo vervelend als ’s nachts wakker worden van lekkage boven je bed of in de winter verkleumd met drie truien onder je dekbed zitten, omdat de CV het begeven heeft. Een beetje huurder zorgt voor een nette woning die je zo kunt betrekken. Is dat niet het geval, dan zal de verhuurder eerst moeten zorgen voor onderhoudswerkzaamheden. Zodat jij daarna kunt genieten van je nieuwe plekje.
3. Bijkomende kosten
Als je denkt de deal van je leven te gaan sluiten, is het altijd handig om het huurcontract nog eens goed door te nemen. De belangrijkste onderdelen in een huurcontract heb je natuurlijk al snel gecheckt, maar zorg dat je ook goed op te hoogte bent van de kleine lettertjes. Je wilt niet voor financiele verrassingen komen te staan als je net goed en wel gesetteld bent immers.