Op zoek naar nieuwe zonwering? Dit zijn de opties

Zonwering heeft veel voordelen. Ten eerst houd je op de warme en zonnige dagen het zonlicht weg uit je interieur met een goed zonnescherm. Hierdoor is de temperatuur in je woning een stuk aangenamer en is het minder warm in huis. Is het echt snikheet en is het nodig om de airco of ventilator thuis aan te zetten? Dan zorgt een goed zonnescherm er ook voor dat de ventilator of airco minder hard aan hoeft te staan. Hiermee bespaar je veel energiekosten. Ten tweede geeft een zonnescherm meerwaarde aan je woning omdat het ook als mooi raamdecoratie dient. Het zorgt dus voor een mooiere uitstraling van je woning. Ten derde past zonwering bij elk type interieur omdat ze in allerlei verschillende stijlen, uitvoeringen en varianten verkrijgbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Zonwering Best voor verschillende soorten zonwering. 

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn een van de meest voorkomende soorten buitenzonwering. Deze schermen worden aan de buitenzijde van je woning of bedrijf gebruikt en ze kunnen elektronisch of handmatig (door middel van een draaistang) in en uit worden geklapt. Het grootste voordeel van uitvalschermen is dat ze een relatief voordelige prijs hebben. Daarnaast hebben ze een hoog gebruiksgemak, want het in en uitklappen van de schermen is zo gebeurd. Verder zijn de uitvalschermen verkrijgbaar in allerlei formaten, patronen en kleuren. Er zit dus altijd een scherm tussen wat de juiste grootte heeft om jouw tuin of terras in de schaduw te zetten.  

Screen- en rolluiken

Ook screen- en rolluiken zijn tegenwoordig erg populaire zonwering. Screen- en rolluiken kunnen op de kozijnen worden gemonteerd en ze kunnen van boven naar beneden geopend en afgesloten worden. Hierdoor nemen ze weinig ruimte in beslag, wat een groot voordeel is als je niet heel veel plek hebt. Daarnaast kunnen ze je woning goed verduisteren. Ze worden voornamelijk is slaapkamers gebruikt, omdat ze je kamer pikkedonker kunnen maken waardoor je beter slaapt. Nog een voordeel aan screen- en rolluiken is dat ze ook isoleren. Als je de rolluiken op koude dagen beneden houdt, dan houden ze de warmte beter vast in de ruimte. Een laatste voordeel is dat inbrekers woningen met een screen- of rolluik vaker overslaan, omdat het lastiger is om naar binnen te komen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *