Op zoek naar wat nieuws voor in je interieur? Dit is het effect van nieuwe lampen.

Tijdens de zoektocht voor nieuwe woonaccessoires in je huis staar je jezelf soms blind op alle mogelijkheden. Van vazen tot lijstjes: de keuze is reuze, maar waar bereik je nou het gewenste effect mee? Wij richten jouw aandacht graag op een van onze favorieten: lampen.

In alle vormen en maten

Laten we beginnen met de basis; lampen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en toepassingen. Van hanglampen tot staande lampen en lampen voor op een dressoir, je kunt ze overal kwijt. Je vindt ze daarnaast in een breed scala aan stijlen. Denk bijvoorbeeld aan de retro lampen van HK-Living of de moderne lampen van It’s About RoMi. Voor iedere woonstijl bestaat wel de perfecte lamp.

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar lampen kom je tegen in de gekste vormen. Van dieren zoals apen, muizen of giraffen tot natuurlijke elementen zoals boomstronken. Zo vul je jouw ruimte met een mooie eye-catcher die tevens ook een functioneel doel heeft.

Het type licht is erg belangrijk

Het soort lichtbron dat je in je lamp gebruikt speelt een grote rol van het effect ervan op je interieur. Je kunt hierin het onderscheid maken tussen sfeerverlichting en functionele verlichting. Waar sfeerverlichting vooral bijdraagt aan de sfeer van de ruimte, helpt functioneel licht bij het uitvoeren van verschillende dagelijkse bezigheden zoals lezen, koken of werken.

Een goede uitkomst hiervoor zijn de smart lampen die nu enige tijd verkrijgbaar zijn. Hiermee heb je zelf per lamp de volledige controle over lichtintensiteit en kleur zodat je snel kunt schakelen tussen warme sfeerverlichting, en felle functionele verlichting.

Welke lamp voor jouw interieur?

Welke type lamp het meest geschikt is voor jouw interieur hangt dus het meeste af van je woonstijl en waarvoor de lamp gebruikt gaat worden. Wanneer je bijvoorbeeld een landelijke interieurstijl hanteert kun je dus goed kiezen voor een landelijke lamp om deze stijl te complimenteren, of juist een industriële lamp om te contrasteren. Zorg er wel voor dat deze contrasterende elementen niet te veel gaan trekken aan de oorspronkelijke woonstijl die je in gedachten had!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *