Opbergruimte creëren in je tuin

Niet elke tuin heeft een schuur of garage maar wel vaak veel spullen. Een schuur of garage wordt namelijk vaak gebruikt om de fietsen in te zetten maar ook om de kerstdecoratie op te bergen. Eigenlijk kan je een extra opslagruimte wel heel goed gebruiken. Er is namelijk altijd wel iets waar je nog niet helemaal afstand van kan doen, maar ook niet zeker weet of je het wilt houden. Voor dit soort situaties zijn tuinkasten een goede optie. Hiermee heb je alsnog de gewenste opslagruimte die je nodig hebt.

Soorten tuinkasten

Er zijn heel veel verschillende soorten tuinkasten dus voor ieder wat wils. Zo wordt een tuinhuis ook vaak gebruikt als openkapping, wat natuurlijk ook heel leuk is. Bij een tuinkast kan je kiezen tussen verschillende soorten materialen. Over het algemeen wordt houd het meest gekozen, maar metalen of plastic tuinkasten komen ook voor. Kwa vorm kan je kiezen uit een daadwerkelijk huisje, voor de wat grotere spullen maar er zijn ook hele dunne en practise tuinkasten. De dunne en kleine tuinkasten worden vaak gebruikt voor het opslaan van kleine dingen die ook daadwerkelijk met de tuin te maken hebben. Denk hierbij aan een tuinslang, hark, emmer, handschoenen etc. Maar er zijn ook tuinkasten speciaal voor tuinstoelen maar ook voor motors en fietsen.

Als je liever iets anders wilt

Als je een tuinkast maar lelijk vind heb je ook altijd nog de keuze in een blokhut. Dit is eigenlijk hetzelfde als een tuinkast maar een blokhut is meer om in te zitten en te relaxen. Je kan het dus leuk aankleden met meubels, een dekentje en wat leuke kussens. Je kan er ook deels een overkapping van maken en deels een tuinkast. Zo heb je niet alleen maar opbergruimte maar ook nog eens recreatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *