Opties voor verbetering van de privacy in de tuin

Niemand houd van pottenkijkers wanneer je even lekker in je tuin wilt zitten. Het is daarom belangrijk om maatregelen te nemen om de privacy in je tuin te verbeteren. Hier zijn een paar van onze favorieten:

Bomen

Bomen zijn een geweldige manier om de privacy te vergroten. Je kan er de tuin mee begrenzen maar er ook een afgesloten ruimte in creëren. Bomen laten wel een bepaalde hoeveelheid licht door, terwijl ze toch de zichtlijn van anderen voldoende verduisteren. Hierdoor is er wel genoeg licht in de tuin en heb je ook genoeg privacy. Als ze goed worden onderhouden, zien bomen er ook fantastisch uit.

Nieuw hekwerk

Nieuw hekwerk plaatsen is ook een vanzelfsprekende optie. Voor sommigen betekent dit het vervangen van oude hekken, terwijl anderen de hoogte van hun hekken willen verhogen in plaats van ze helemaal te vervangen. Wees wel gewaarschuwd. Deze laatste benadering kan leiden tot een burenruzie, als het hun hekwerk is en ze zijn het er niet mee eens. Het is altijd het beste om de buren te raadplegen als je deze weg wilt inslaan.

Een haag

Een haag is de natuurlijke variant van een hek. Een haag werkt extreem goed voor het creëren van een afgesloten tuin en dus ook voor de privacy. Het grootste voordeel van een haag ten opzichte van een hek is dat de haag natuurlijk is, waardoor je tuin er groener en uit ziet. Een nadeel van een haag is dat deze moet groeien voordat je kan genieten van de optimale privacy. Wanneer je een Kant & Klaar Haag koopt zal je dit probleem niet hebben. Deze haag is al gegroeid en zal dus direct de voordelen van een mooie haag bieden zonder dat je jaren moet wachten tot die volgroeid is. Voor de beste kwaliteit haag moet je bij een specialist zijn zoals Mobilane, zodat je daar de rest van je leven plezier van hebt.

Bamboe

Bamboe komt vaak in meer tropische klimaten voor dan we hier in Nederland gewend zijn, maar dat betekent niet dat het hier niet kan groeien. Bamboe kan zelfs extreem snel groeien, dit heeft zijn voordelen maar ook een hoop nadelen. Een ding om te onthouden is echter dat sommige bamboe beter geschikt is voor onze behoeften dan andere, dus kies verstandig. Maar goed bijhouden bamboe is een fantastische optie voor degenen die op zoek zijn naar de privacy van hun tuin en houden van een tropische stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *