oude metalen

Heb je een verbouwing waarbij (oud) ijzer of metalen worden verwijderd? Gooi die dan niet in de container bij het bouwafval, maar hou deze apart en breng het weg naar een oud ijzerhandel. Schroot is de verzamelnaam voor oud ijzer en oude metalen zoals: accu’s, fietsen, computers, wasmachines, kranen, stoelen of leidingen. Zoals je ziet zit er in veel producten ijzer of metaal. Wanneer je dit metaal zoveel mogelijk scheidt van andere materialen kun je er nog geld mee verdienen ook. De prijs van schroot wordt, net als bij olie, bepaald door vraag en aanbod. Hoe groter de vraag, hoe meer geld je terugkrijgt voor je oude ijzer en je oude metalen ofwel voor je schroot! De samenstelling van het schroot is bepalend voor de prijs die je ervoor terugkrijgt. De opbrengst van schroot kan per handelaar verschillen!

Een container voor grote hoeveelheden oud ijzer of metaal:

Als bij jouw bedrijf grote hoeveelheden (oud) ijzer of metaal overblijven kun je een schrootcontainer of palletbox laten plaatsen. Het oude ijzer wordt op een duurzame en verantwoorden manier gerecycled. Op www.kh-metals.nl kun je precies nagaan welke container voor welke hoeveelheid geschikt is. Wanneer je kiest voor de schrootcontainer dan is het brengen en halen (bijna altijd) gratis en de container wordt binnen 24 uur geplaatst. Op het moment dat de container bijna vol is kun je mailen of bellen en dan wordt de container ook weer binnen 24 uur opgehaald. De prijs wordt achteraf bepaald en op je bankrekening gestort. Schrootcontainers kunnen worden geplaatst door heel Nederland. Afhankelijk van de hoeveelheid en het soort schroot kunnen schrootcontainers ook worden geplaatst in België, Duitsland of Frankrijk.

Zowel bedrijven als particulieren kunnen oud ijzer inleveren:

Voor het inleveren van schroot kun je een leuk bedrag ontvangen. Deze prijs is afhankelijk van de vraag naar ijzer of metaal. Wanneer je het schroot brengt, wordt dit waar je bij bent, gewogen en krijg je te horen wat de opbrengst van het schroot is. Als je hiermee akkoord gaat kun je kiezen uit twee betaalmogelijkheden. Je ontvangt het geld uit de geldautomaat, dus contant, of het geld wordt op een bankrekening gestort. Op de website van kh-metals kun je zelf nagaan wat de dagelijks geldende prijs is voor bepaalde metalen. Wanneer je WhatsApp gebruikt, kun je ook foto’s maken van de spullen die je wilt inleveren. Als het mogelijk is krijg je een bericht terug met het bedrag dat je ervoor kunt krijgen anders krijg je advies wat je het beste ermee kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *