Overweeg de aanschaf van vinyl laminaat

Heb jij een nieuwe woning of wil jij jouw huidige woning restylen? Dan ben je op zoek naar een nieuwe vloer. Hierin is altijd weer de vraag wat je het beste kunt doen: houten parket, laminaat, steen of vinyl? Een belangrijk aspect wat hierbij meespeelt is welke look je in een ruimte wil creëren. Zo kun je gaan voor industrieel, scandinavisch, boho of lekker een eigen stijl. Alleen al in vinyl laminaat zijn er talloze soorten vloeren te vinden. Hoe kies je de beste vloer?

Het uiterlijk van de vloer

Wanneer je graag een houtlook wil voor de vloer, dan zijn parket, laminaat en vinyl laminaat de beste opties. Vinyl laminaat is te vinden in diverse uitvoeringen en is zo ook te verkrijgen in een houtlook. De kwaliteit van het uiterlijk is bij vinyl laminaat uitstekend, zo zie je op het eerste gezicht niet direct dat het vinyl laminaat is. Er zit zelfs voelbare houtnerf in. Qua look hoef jij je dus geen zorgen te maken wanneer je een houten vloer wil en vinyl laminaat overweegt.

Het onderhoud van vinyl laminaat

Vinyl laminaat is een goede keuze wanneer je niet teveel onderhoud wil plegen aan je vloer. Zo is het eenvoudig schoon te houden door er regelmatig overheen te gaan met een stofzuiger en een vochtige doek. Deze vloersoort vraagt niet om een grote, jaarlijkse onderhoudsbeurt. Daarnaast is vinyl erg geluiddempend én vochtbestendig. Het is dus ook mogelijk om vinyl laminaat in de badkamer te leggen of in andere vochtige ruimtes.

De prijs van vinyl laminaat

Een ander voordeel van vinyl laminaat is dat het gemaakt is van goedkoop materiaal. Het wordt gemaakt van een soort kunststof en is eenvoudig zelf te leggen. Dit scheelt je weer in de kosten van bijvoorbeeld een legservice. Het is dus een ideale vloer voor mensen die minder aan hun vloer te besteden hebben, maar toch een gelikt interieur willen. Het verschilt natuurlijk van bedrijf wat de precieze prijs is. Bij bijvoorbeeld Bebo Parket ben je verzekerd van goede kwaliteit voor de beste prijs. Daarnaast kunnen de specialisten van deze zaak je ook verder helpen met het maken van de juiste keuze vloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *