Planten in de badkamer? Het kan!

badkamer planten

Het is misschien een vreemd gezicht, maar een groen begroeide badkamer heeft enorm veel sfeer. Je ziet het niet zoveel, maar juist daarom kan je hiermee een erg unieke badkamer inrichten.

Van een cactus op de WC tot douchen in de jungle

Je kunt het zo gek maken als je wilt. In veel badkamers zal je wel iéts groens vinden, een cactus op de spoelbak van de WC of een plantje op de vensterbank, maar je kan zoveel verder. Je kan de badkamer omtoveren tot een ware jungle, vooral als je veel daglicht binnenkrijgt geeft dit een bijzonder organisch effect. Gebruik verschillende potjes, planten en planken om een mooi groen tafereel neer te zetten. Als je raamkozijnen hebt, overweeg planten die er als een soort sluier overheen hangen. Het zal een perfect sfeervolle badkamer opleveren voor de echte natuurliefhebber. Schroom niet om de kamer echt te bedekken. Als je wilt kan je een echte buitendouche binnen creëren.

Een tropisch klimaat

De badkamer is een relatief vochtige ruimte. Door de warme douche of bad stoomt het water op en verhoogt het de luchtvochtigheid en uiteraard de temperatuur. Daarom kan niet elke plant in deze ruimte gezond overleven, en moet je de juiste kiezen. Dit is dé kans om wat meer tropische planten in huis te halen, of een dik bed varens uit te stallen. Door de vochtigheid die regelmatig de ruimte zal vullen heb je, mocht je dit fijn vinden, ook niet enorm veel onderhoud aan deze planten. Af en toe wat bruine bladeren weghalen en verfraaien, maar je zult niet elke dag of week met de gieter aan de haal hoeven.

Tuinieren binnen huis

Deze stijl badkamer is vooral aan te raden aan de groenliefhebber, vooral als je misschien wat minder ruimte hebt in de tuin of als je in een appartement woont. Je kunt dan gewoon binnenshuis je groene vingers aan het werk zetten. Voor sommigen is dit wellicht een beter alternatief op een tuin, aangezien je er vrijwel elke dag meerdere malen doorheen moet, en het blijft zelfs in de winter mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *