Realistische kunstplanten fleuren uw huis op.

kunstbloemen in vaas

Mist u sfeer in uw kamer? Heeft uw interieur kale plekken langs de muur of lege hoeken in uw kamer? Wilt u het opfleuren met mooie planten, maar heeft u eigenlijk geen tijd om ze te onderhouden? De laatste jaren is er een grote trend ontstaan voor nepplanten ook wel realistische kunstplanten genoemd. Kantoren en woonkamer staan er vol mee, maar waarom?

Waarom realistische kunstplanten?

Ze worden steeds populairder, doordat ze uw kamer rust geven doormiddel van een groene werk- of leefomgeving. De nepplanten geven uw kamer een nieuwe dimensie, ze brengen het groene van buiten naar binnen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder stressgevoelig zijn in een groene werkomgeving. Op kantoren worden werknemers bovendien ook productiever volgens het vorig genoemde onderzoek. Zodoende zijn er dus meerdere voordelen van een groen kantoor. We hebben er een paar in een rijtje gezet voor u:

  • Verbetering in concentratie;
  • Stress verlagend en tempo verhogende functie;
  • Minder depressiegevoeligheid (afname van 58% volgens een Australisch onderzoek);
  • En minder ziekteverzuim.

Het onderzoek betreft echte planten in uw werkomgeving, maar met de realistische kunstplanten is er veel overeenkomst. In het onderzoek gaat het om het effect van een groen kantoor, dan maakt het dus niet uit of de planten echt of nep zijn.

Soorten kunstplanten en hun eigenschappen

Je kan de replica planten opdelen in drie categorieën:

  • Kunstbomen;
  • Kunstplanten;
  • En kunstbloemen.

De replica planten zijn niet van echt te onderscheiden. Zo leven mensen in een groene omgeving zonder veel onderhoud. De planten kunt u op verscheidende plekken plaatsen, denk hierbij aan uw kantoor zelf, de ontvangsthal, de wachtruimte in uw kantoor of gewoon thuis in de woonkamer. Ze komen ook in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt kunstbloemen in pot, kunst steelbloemen en zelfs kunstbamboe. Een grote variatie voor uw huis of kantoor om uw leefomgeving groener en aangenamer te maken.

Zoals eerder gezegd hebben de planten weinig onderhoud nodig, ze verbruiken geen water en ze hoeven niet in het zonlicht te staan om mooi te blijven aangezien de fotosynthese niet van toepassing is. Bovendien zijn ze UV bestendig dus ze verkleuren niet. Hoewel ze wel af en toe afgestoft moeten worden is het minder werk dan elke dag water geven. Anders dan normale planten vergaan de kunstplanten niet, ze blijven mooi ook na langere tijd. Zodoende is het een investering voor de langere termijn.

 

 

Is de kunstplant wel echt “groen”?

Vroeger werden er al in verschillende samenlevingen nepbloemen gemaakt. Destijds maakten ze die bloemen van dunne plakjes hoorn, wax en zelfs van zijde. Tegenwoordig wordt er veel gefocust op duurzaamheid en groen leven. We rijden elektrisch, huizen worden vanaf nu energie neutraal gebouwd en naast de huizen worden ook de tuinen groener. De kunstbloemen worden dan ook van gerecyclede materialen gemaakt en zijn zeer duurzaam.

Ze zijn zo realistisch door de vorm van de blaadjes, het gebruikte materiaal, de kleur en de dichtheid van de blaadjes. De blaadjes worden gemaakt van kunstzijde, dit is zeer sterk en goed te bewerken, waardoor het er natuurgetrouw uit ziet.

Lees waar hier meer informatie voor het kopen van kunstplanten of kunstbloemen: https://www.easyplants-kunstplanten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *