Rubber in kunstgras verwijderen

Bij het aanleggen van kunstgras wordt vaak gebruik gemaakt van rubber korrels. Deze worden over het kunstgras verspreid. Het doel van de rubber korrels op het kunstgras is ervoor zorgen dat het kunstgras dezelfde eigenschappen krijgt als een gewoon grasveld. Na verschillende onderzoeken is er ophef ontstaan over het gebruik van deze rubber korrels in kunstgras. Het zou namelijk in sommige gevallen blijken dat de rubberen korrels die gebruikt worden kankerverwekkend zijn. Omdat er nog veel onduidelijk is over het wel of niet schadelijk zijn van deze korrels, is het mogelijk om de rubberen korrels uit voorzorg te verwijderen uit het kunstgras. Dit kan gedaan worden door een gespecialiseerd bedrijf. Ter vervanging kan er dan gebruik worden gemaakt van korrels gemaakt van kurk.

 

Waar worden rubber korrels in kunstgras voor gebruikt?

Omdat kunstgras vaak gebruikt wordt voor het beoefenen van sport moeten deze sporten ook op dezelfde manier gedaan kunnen worden als op een gewoon grasveld. Voetbal of hockey dat op kunstgras gedaan wordt moet net zo aanvoelen dan wanneer het op een normaal grasveld wordt gespeeld. Belangrijk is hierbij dat de bal net zo kan rollen dan wanneer er gewoon gras ligt. Door gebruik te maken van rubberen korrels kan de bal soepel blijven rollen en stuitert deze minder dan wanneer er geen rubberen korrels worden gebruikt. Hierdoor kunnen balsporten gespeeld worden op dezelfde manier dan wanneer dit op een gewoon grasveld zou worden gespeeld.

 

Verwijderen of niet?

De vraag die nu veel gesteld wordt is of het noodzakelijk is om deze rubberen korrels uit kunstgras te verwijderen. Als deze korrels schadelijk zijn voor de gezondheid dan is het zeker aan te raden om dit te doen, maar tot nu toe is nog niet gebleken dat dit echt het geval is. Als je toch besluit om de rubberen korrels uit het kunstgras te verwijderen dan kun je hiervoor een gespecialiseerd bedrijf inhuren. Gelukkig zijn er dan ook alternatieven die voor dezelfde werking van het kunstgras zorgen als de rubberen korrels. Zo kun je door gebruik te maken van korrels die gemaakt zijn van kurk hetzelfde effect creëren met het gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *