Ruimtebesparend een slaapkamer inrichten

Een kamer inrichten is vaak erg leuk. De verwachting is altijd erg groot bij het verzamelen van inspiratie. Het moeilijkste deel hiervan is het wegstrepen van goede ideeën vanwege ruimtegebrek. (al uw ideeën passen nooit in dezelfde ruimte). Daarom is het erg nuttig om ruimte te besparen om uiteindelijk tot een inrichting te komen die de best mogelijke is. In dit blogbericht helpen we je bij het optimaal inrichten van jouw slaapkamer.

Kies alleen de nodige meubels

Natuurlijk, de belangrijkste vraag bij het besparen van ruimte: wat heb ik echt nodig? Een grote kledingkast of een bed van 200×220 is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk is het niet altijd nodig. Als een groter bed het waard is dat je de ruimte bijvoorbeeld niet kunt gebruiken voor een lekkere stoel, dan moet je het doen. Als je nog meer meubels, kasten en decoratie in je kamer wilt, kan je het beste kiezen voor een kleiner bed.

Denk ook eens omhoog

Vaak kijken we naar een kamer als een vlak. Hierdoor is het formaat waar je mee kunt werken vaak beperkt. Wat veel mensen over het hoofd zien is dat je ook de hoogte in kunt denken.. Dit geeft je meer ruimte om de kamer prachtig in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met kast: hiermee kun je de benodigde ruimte voor je bed ook gebruiken voor je kast. Hierdoor komt er weer een ander plekje in je slaapkamer vrij waar je andere leuke spullen kan neerzetten.

Multifunctionele meubels

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk kunnen doen in de ruimte die je hebt. Multifunctioneel meubilair is hierin een mogelijke oplossing. Slaapbanken zijn bijvoorbeeld ideaal. Deze zorgen ervoor dat je geen los logeerbed en losse zithoek in je kamer nodig hebt. Daarnaast komen er op het gebied van multifunctionele meubels steeds meer opties. Zo zie je steeds meer kasten met een uitklapbaar bureau. Perfect om ruimte te besparen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *