Slaapkamer verbouwen? Denk ook eens aan deze dingen

slaapkamer verbouwen

De slaapkamer is een van de ruimtes waar we het meeste tijd in doorbrengen. Het staat dan in zijn recht om deze ruimte net wat extra aandacht te geven. Hoe pak je zo’n verbouwing aan? Hieronder een aantal wooninspiratie tips.

Kijk wat je hebt

Misschien een open deur, maar voordat je aan een bouwproject begint is het altijd essentieel om te bekijken wat je al hebt. Moet echt alles vernieuwd worden, of zijn er ook aspecten die je kunt behouden? Misschien heb je alleen een nieuwe vloer nodig, of alleen nieuw meubilair. De kosten van zo’n verbouwing kunnen onwetend flink oplopen, ga dus vanaf tevoren echt goed kijken naar wat je hebt.

Investeer in een kast

In een slaapkamer hoort uiteraard een kast voor kleding. Als je gaat verbouwen, kun je ervoor kiezen om meteen een grootse inbouwkast toe te voegen aan jouw slaapkamer. Dit is imposant en geeft direct een rustig en ruimtelijk gevoel. Vooral met de deuren kun je hierbij flink wat karakter aan je slaapkamer toevoegen.

Vanuit bed meteen in bad

Misschien een aparte combinatie, maar een slaapkamer en badkamer hebben best veel overlap in het gebruik. Met een bad in de slaapkamer rol je zo gewassen het bed in. Dit is een flinke verbouwing, maar dan heb je ook wat. Hierbij is vooral lastig om alle goede aansluitingen, aanvoer en afvoer van warm en koud water, naar de slaapkamer door te trekken. Dit zal ook de grootste kostenpost zijn.

Lichtplan

Als je de slaapkamer gaat verbouwen is het een ideale tijd om meteen het licht mee te pakken. Het beste is om een natuurlijke en verstelbare verlichting te installeren, zodat deze multifunctioneel is.  Bij normaal gebruik moet de slaapkamer goed verlicht worden, maar als  je in bed licht is het gezond om alleen maar zacht licht te zien. Kies voor de lampen naast je bed niet hoger dan 300 lumen, en een handige tip is om voor dimbaar licht te kiezen zodat je in elk seizoen genoeg licht hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *