Soorten eetkamerstoelen, welke past het beste bij jouw interieur?

metalen stoelen

In een mooie keuken horen mooie stoelen, en er zit veel keuze in. Om te zorgen dat jij de juiste bij jouw interieur kiest staan hier de meest voorkomende en leukste soorten eetkamerstoel op een rijtje

Houten eetkamerstoelen

houten stoelen

Een houten eetkamerstoel is rustiek en tijdloos. Ideaal als je jouw interieur een natuurlijke en rustige uitstraling wilt geven. Uiteraard zijn deze stoelen te vinden in allerlei vormen, maten en kleuren. Je kunt ze gelakt krijgen voor een extra trendy en modern uiterlijk, of je laat het hout puur natuur. Het mooie aan een houten stoel is dat je er later nog aanpassingen aan kan doen. Mocht je de kleur iets anders willen kan je hem makkelijk verven. Als hij beschadigd of vuil is geworden, schuur je hem gewoon weer tot een nieuwe kleur!

Leren eetkamerstoelen

metalen stoelen

Leren eetkamerstoelen hebben een krachtig en luxe uiterlijk. Meestal heeft het leren materiaal een wat doffere kleur van nature, wat perfect past bij een stoere of chique keuken. Vooral bij andere rauwe materialen zoals steen en metaal vormt leer een bijna magisch effect. Een leren eetkamerstoel gaat lang mee, en wordt naar mate van tijd soepeler en gaat meer ademen. Door het materiaal zijn ze wel lastiger te onderhouden dan andere soorten. Als je ze te lang in de zon laat staan kunnen ze ook verkleuren, dus verplaats ze soms eens van plek.

Kunststof eetkamerstoelen

kunststof stoelen

Kunststof eetkamerstoelen hebben een speelser uiterlijk. Ze zijn hip, modern en goed te combineren met andere soorten en maten. Als je een kleurrijk interieur hebt, is het een aanrader om voor de eetkamerstoelen een selectie aan verschillende kleurtjes te kiezen en die rondom de tafel af te wisselen. Zo trek je de aandacht door te kamer en springen de stoelen er echt uit. Van alle soorten eetkamerstoelen zijn de kunststoffen het makkelijkst te onderhouden. Af en toe veeg je ze af met een doekje, dan ben je al klaar.

Metalen eetkamerstoelen

metalen stoelen

Voor een strak, functioneel en simpel uiterlijk moet je bij de metalen eetkamerstoelen zijn. Door het materiaal hebben ze vaak hoekige, strakke ontwerpen waardoor ze ultiem tot hun recht komen in een stoere en moderne inrichting zonder al te veel kleur. Door het materiaal zijn ze makkelijk te onderhouden. Vlekken blijven niet snel zitten, het schoonmaken kan met een papiertje en af en toe een metaalspray aanbrengen voor de krasjes doet wonderen.

Stoffen eetkamerstoelen

stoffen stoelen

Een stoffen eetkamerstoel heeft een rustig en zacht uiterlijk. Ze passen prima in een simpel of licht interieur. Het stoffen materiaal leent zich perfect voor een scala aan vormen, maten en kleuren waar je op een speelse manier mee kunt experimenteren. Voor velen zal stof het meest prettige zitvlak hebben, door de zachte stof die niet plakt. Je hebt er wel meer onderhoud aan dan andere soorten. Vlekken zijn lastiger schoon te maken en de stof kan na een tijd dof worden. Omdat te voorkomen kun je ze om de zoveel tijd inspuiten met een beschermende spray, zodat de stof langer heel blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *