Soorten vloeren

Net zoals dat er veel verschillende soorten smaken zijn, zijn er ook veel verschillende soorten vloeren. Wat je mooi vindt speelt een hele grote rol bij de keuze en daarnaast natuurlijk ook wat de functie ervan is. Als het op vloeren aankomt zijn er heel veel soorten, kleuren en materialen. Zo kun je gaan voor een houten vloer, laminaat, kurk, tegels en nog veel meer. Aan keuze geen gebrek. Je vindt hieronder de soorten vloeren en hun eigenschappen.

Kurk

Kurk is een materiaal dat erg natuurlijk is. Dit brengt dan ook een authentieke en warme sfeer met zich mee. Kurkvloeren zijn antistatische en trekken daarom geen stof aan. Een ander groot pluspunt van deze soort vloer is dat deze ook goed tegen water kan. Een kurkvloer is dan ook geschikt voor in je badkamer of keuken. Het nadeel van de soort vloer is dat deze relatief duur is en kan verkleuren door de zon.

Laminaat

Laminaat is een van de populairste type vloeren. Dit is natuurlijk niet zomaar. Laminaat is best goedkoop en dat is in de kwaliteit zeker niet terug te zien. Laminaat is dan ook snel te leggen als de vloer eronder droog en schoon is. Omdat laminaat een glad oppervlak geeft is dit ook makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Laminaat is eigenlijk leuk voor overal in je huis. Denk hierbij aan de slaapkamer, woonkamer, etc.

Tegels

Een tegelvloer past eigenlijk in elk interieur. Of je nu een hele warme sfeer in je huis hebt of een hele moderne, tegels doen het altijd goed. Je kunt dan ook kiezen voor kunststoffen tegels of voor tegels van natuursteen. Tegels zijn krasvast en daardoor vragen ze niet om veel onderhoud en zijn ze makkelijk schoon te maken. Tegels voor in je slaapkamer, woonkamer of badkamer zijn dan ook ideaal.

Houten vloer

Eigenlijk iets niets zo mooi als een echte houten vloer. Deze soort vloer geeft je huis een geweldig mooie en warme sfeer. Wat ook een heel groot voordeel is aan een houten vloer is dat deze makkelijk op te schuren is om deze vervolgens in een andere kleur te lakken. Een houten vloer is ook makkelijk te onderhouden, wel is het belangrijk om rekening te houden met het krimpen en de uitzetting van het hout door luchtvochtigheid.  Een houten vloer is eigenlijk overal erg mooi. Maar kies bijvoorbeeld voor een houten vloer in je slaapkamer, keuken of woonkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *