Stankoverlast in huis, je woonplezier aangetast.

Riool ontstoppen
Riool ontstoppen

Je zit met de familie in de woonkamer en merkt een eigenaardig luchtje op. Je gaat op onderzoek uit en het lijkt uit de gootsteen te komen. ‘S avonds na het eten ga je de afwas doen en kom je erachter dat het water niet weg stroomt en dat er zelfs water uit de gootsteen omhoog borrelt. Op dit moment weet je dat je te maken hebt met een rioolprobleem! Je eerste pogingen om te ontstoppen slagen niet, het wordt tijd om een expert in te schakelen want riool ontstoppen Groningen moet professioneel en snel gebeuren!

Lekkage of verstopping?

Stank in huis kan zowel door lekkage als een verstopping komen. De oorzaak van overlast is door de gewone mens meestal niet te achterhalen. In een deel van de gevallen is het een kwestie van ontstoppen door middel van een plopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel. Dit zijn de basis oplossingen bij een verstopping, in het geval van een kleine verstopping door haar of vetresten. Wanneer er meer aan de hand is, wordt dit niet op deze manier opgelost. Een lekkage wordt sowieso niet opgelost middels een plopper of een ontstoppingsmiddel. Als je de oorzaak wil achterhalen, neem contact op met ontstoppingsdienst-groningen.nl. De lokale bestrijders komen zo snel mogelijk bij je langs om de oorzaak te achterhalen. Het achterhalen van een lekkage wordt normaal gesproken gedaan met behulp van rook, als de rook ergens weer naar buiten komt, is er sprake van lekkage. Verstoppingen worden op een andere manier aangepakt, er zal met een camera in het riool gekeken worden om de verstopping te achterhalen. Andere defecten komen op deze manier ook aan het licht. Op basis van deze inspectie wordt bepaald welke vervolgstap nodig is.

Kosten voor het oplossen van het probleem

De kosten voor het oplossen van het probleem zijn vooraf moeilijk in te schatten. Op basis van de inspectie van de vakman, wordt een offerte opgesteld. In het geval van een simpele verstopping is het probleem vaak binnen een half uur verholpen. Maar wanneer er sprake is van een lekkage of een defect, kan de oplossing veel meer tijd kosten en lopen de kosten dus ook behoorlijk op.

Heb je last van stank in huis, of loopt het water moeilijk weg? Wacht dan niet te lang maar schakel een expert in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *