Sterke muffe geur in huis

Het kan zijn dat je het niet meteen opvalt of dat bezoekers het sneller ruiken dan jij zelf, namelijk een sterke muffe geur in je huis. Zodra je de geur eenmaal hebt geroken is het niet meer te ontkennen. Je zal op zoek gaan naar de plek waar het vandaan komt maar dat kan van alles zijn. Zo zal je snel bij de prullenbak kijken of een opslagruimte onder het trappengat. Toch zie je dit probleem veel bij mensen met een kelder. Een vochtige kelder kan ervoor zorgen dat je hele huis muf ruikt.

Waarom heb ik een vochtige kelder?

Een kelder kan door verschillende situaties vochtig zijn. Over het algemeen komt dit omdat het onder de grond zit met een slechte ventilatie. Je kan dus geen raam open zetten om het even door te laten tochten. Daarbij zie je in de kelder vaak ook dat er gebruik wordt gemaakt van een slechte waterafvoer. Hierdoor blijft het water level maar stijgen waardoor je dus vocht krijgt in je kelder. Hoe sneller je erbij bent, hoe sneller je het kan oplossen. Zo zal de nare geur namelijk in het begin vooral in de kelder blijven maar hoe langer het probleem er is, hoe meer problemen je gaat krijgen. Uiteindelijk is de geur dan zo sterk geworden, dat het overal te ruiken is.

Hoe herken je het?

Buiten de geur om zijn er ook andere punten waaraan je kan merken dat je een vochtige kelder hebt. Zo kan het zijn dat je vochtplekken op de muren krijgt, schimmel op de muren maar ook op je spullen die je daar hebt staan, afbrokkelende verf en pleisterwerk, een bolle muur en schuren in je muur. Als je jouw kelder met regelmaat gebruikt, zullen deze punten snel opvallen. Als dit niet het geval is, is het van belang dat je dit wel eens in de zoveel tijd controleert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *