Thuiskantoor creëren met een dakopbouw

De zolder is vaak een plek die net wat krap is maar waar nog veel potentie in zit. D.m.v. van een dakopbouw of dakkapel kan je enorm veel ruimte winnen op dit gebied. Hierdoor creëer je vaak meerdere kamers en daardoor stijgt ook vaak de waarde van je woning. Het biedt dus meerdere voordelen maar hoe maak je dan een thuiskantoor d.m.v. een dakopbouw?

Dakkapel

Een ouderwetse manier om veel ruimte te winnen op de zolder is d.m.v. het plaatsen van een dakkapel. Om het heel simpel en eenvoudig te zeggen is een dakkapel een uitbouw van het schuine gedeelte van je dak. Zo creëer je namelijk veel meer ruimte. Een dakkapel plaatsen is natuurlijk niet zomaar iets en is ook een flinke investering voor vele mensen. Het is daarom belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt. Ga vooral veel langs bij dakkapel specialisten zij kunnen jou namelijk het beste advies geven. Daarnaast is het verstandig om veel op internet te kijken naar bepaalde dakkappelen en wat voor stijl dat bij jou past zodat je dakkapel goed aansluit bij je woning. Door de plaatsing van de dakkapel valt er ineens veel meer licht binnen waardoor dit dus een optimale thuiswerkplek kan zijn.

Dakopbouw

Ook een dakopbouw biedt mogelijkheden om een thuiswerkplek te maken op zolder. Het voordeel aan een dakopbouw is dat de ruimte nog groter wordt doordat een dakopbouw aan twee kanten is en de hoogte in gaat. Het nadeel is wel dat je een vergunning nodig hebt om een dakopbouw te plaatsen. Bij een dakkapel is dit vaak niet zo maar met een dakopbouw creëer je wel een hele etage. Zo’n vergunning moet je aanvragen bij je eigen gemeente doe dit dus op tijd aangezien hier waarschijnlijk wat tijd overheen zal gaan. Maar om terug te komen op de ruimte die gecreëerd wordt is dit natuurlijk een echt voordeel. Niet alleen de ruimte is fijn maar vaak zorgt dit ook voor een waardevermeerdering van je woning. Vaak wordt er een prefab dakopbouw gebruikt dit betekent dat van te voren alles al gemaakt wordt en dat het alleen nog maar geplaatst hoeft te worden. De dakopbouw kosten verschillen natuurlijk per persoon aangezien iedereen een andere situatie heeft. Maar vergeet niet dat het een investering is en zie het dus niet als kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *