Thuiswerkplek? Waarom een ergonomische bureaustoel niet mag ontbreken!

ergonomische bureaustoel

Thuiswerken wordt steeds populairder. Als thuiswerker zit je vaak lange dagen aan je bureau. Waardoor een grote kans aanwezig is dat je op termijn rugklachten krijgt. Om deze vervelende klachten te voorkomen is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische bureaustoel. In deze blog hebben wij alle voordelen van een ergonomische bureaustoel voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Klachten voorkomen is beter dan genezen

Veel mensen kiezen al snel voor een werkplek aan de keukentafel, op de bank of een bureau en bureaustoel die al jaren in huis staan. Echter is een juiste werkhouding enorm belangrijk. Het kopen van een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau is dan ook erg belangrijk, zeker als je veel thuis werkt. Het belangrijkste is een ergonomische bureaustoel, maar tegenwoordig zie je ook steeds vaker zit-sta bureaus. Aan deze bureaus kan je zittende en staande werkhouding afwisselen, wat gezonder is en lichamelijke klachten voorkomt.

 

Een ergonomische bureaustoel dat perfect op maat kan worden afgesteld is dan ook een must-have voor thuiswerkers. Een ergonomische bureaustoel met een arm- en rugleuning die je naar wens kan afstellen zorgt voor een comfortabele werkhouding. Wij adviseren daarom thuiswerkers altijd om te investeren in een ergonomische bureaustoel, vaak zijn dit de duurdere modellen.

Ergonomische bureaustoel; wat kan er versteld worden?

Er zijn verschillende soorten bureaustoelen verkrijgbaar, de ene stoel heeft meer mogelijkheden dan de ander. Maar over het algemeen geldt dat een ergonomische bureaustoel perfect op jouw lichaam afgesteld kan worden. Mogelijkheden van een ergonomische  bureaustoel zijn:

 

  • Verstel de zithoogte van de bureaustoel
  • Armsteunen zijn vaak in hoogte verstelbaar
  • Lendensteun. Dit biedt extra ondersteuning in de onderrug voor een natuurlijke S-vorm van de wervelkolom
  • Rugleuning met gewichtsregeling. Stel in hoe makkelijk de rugleuning naar achter kantelt.

Tips voor een goede zithouding

Een goede en comfortabele bureaustoel die helemaal naar jouw lichaam afgesteld is zorgt voor een goede zithouding. Echter zijn er nog een aantal algemene tips voor een goede zithouding. Lees hieronder.

 

  • Het is belangrijk dat je bureaustoel niet te diep is. Er moet ongeveer een vuist tussen je knieholte en de voorkant van de zitting kunnen.
  • Je benen moeten een hoek van 90 graden maken. Zorg er dus voor dat je knieën nooit boven je heupen uit komen. Ook moeten je voeten de grond raken.
  • Ook je armen moeten een hoek van 90 graden maken. Zorg er dus voor dat je armsteunen niet te hoog zijn ingesteld, dan ga je namelijk je schouders optrekken. Ook moeten de armsteunen niet te laag zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *