Tijdelijke dakrandbeveiliging:

Als u aan het werk bent op het dak als bijvoorbeeld dakdekker of voor het installeren van zonnepanelen brengt dit grote risico’s met zich mee. U dient altijd veilig en zorgvuldig te werk te gaan.

Eén van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen die u moet treffen is dat u en/of uw werknemers altijd beschermt zijn tegen valgevaar. Gelukkig kan valgevaar met laagdrempelige maatregelen worden voorkomen.
Dit kan op meerdere manieren zoals met individuele/persoonlijke valbeveiliging als een harnasgordel met een vanglijn en met collectieve beschermingsmaatregelen te noemen een steiger, hoogwerker en RSS dakrandbeveiliging. Hierbij hebben collectieve maatregelen altijd de voorkeur.

Door bijvoorbeeld te werken met een steiger staat de werknemer op een vaste ondergrond. Daarnaast biedt een goed opgebouwde steiger takelmogelijkheden voor grotere objecten. Wanneer de omgeving het plaatsen van een steiger niet toelaat, kan een hekwerk uitkomst bieden. Zo beweegt de werknemer altijd binnen veilige grenzen.

Bij SteigerCentrum.nl hebben wij zowel persoonlijke als collectieve valbeveiliging in ons assortiment.

RSS dakrandbeveiliging is een tijdelijke dakrandbeveiliging welke in een mum van tijd geplaatst wordt en weer gedemonteerd kan worden. De RSS dakrandbeveiliging voor hellende daken en platte daken bestaat uit een hekwerk en een staander welke aan de dakrand of in de dakgoot geplaatst wordt. Het voordeel van deze tijdelijke dakrandbeveiliging is optimale veiligheid en bewegingsvrijheid.
Het A-blad Platte daken bevat afspraken om de blootstelling aan valgevaar voor de dakdekker platte daken te beperken. Hierin worden hekwerken (collectieve beveiligingen) ver boven individuele bescherming geadviseerd.

Voor het plaatsen van de RSS dakrandbeveiliging heeft u geen extra gereedschap nodig. Het bevat geen losse onderdelen en is zeer licht van gewicht vanwege het aluminium waarvan dit systeem gemaakt wordt.

De dakrandbeveiliging steunt door middel van de staander af tegen de gevel, zonder beschadiging aan te brengen tegen deze gevel. Bij een val ontstaat er kracht op het hekwerk. Deze kracht wordt opgevangen door de staander. Zodoende is de belasting op de goot minimaal. Een ander voordeel van dit systeem is dat u geen last heeft van obstakels op de grond en daarmee ook geen beschadiging aan tuinen veroorzaakt.

De onderdelen van het RSS dakrandbeveiliging zijn stapelbaar, waardoor deze gemakkelijk te transporteren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *