Tips bij het kopen van een huis

Wil je graag een huis gaan kopen, maar weet je nog niet precies waar te beginnen omdat je er eigenlijk nog vrijwel niets over weet? Wat is het startkapitaal wat je nodig hebt? We vertellen je in dit artikel wat meer voor het kopen van een huis met de Huizenbemiddelaar Zundert

Zet je belangrijkste wensen op een rijtje

Heb jij al een bepaald droomhuis in je hoofd of juist nog helemaal niet? Als je een huis gaat kopen is het altijd wel verstandig om de nodige zaken op een rijtje te zetten. Denk hierbij aan het aantal slaapkamers, grootte van de tuin en de locatie van de woning. Ligt de woning in het centrum of juist op een behoorlijke afstand van alle faciliteiten. Zorg er wel voor dat je realistisch blijft voor het wensenlijstje wat je gemaakt hebt. 

Huis kopen hoeveel kost dat eigenlijk? 

Als je precies weet wat voor huis je wilt hebben, dan is het belangrijk om te gaan kijken naar het financiële plaatje. Zoals aangegeven moeten de wensen wel passen bij het financiële plaatje. Zorg er daarom ook voor dat je vooraf de maximale hypotheek berekend op basis van je inkomen. Dit kan ook online, maar het is vaak altijd beter om dit door een specialist te laten doen zodat je daadwerkelijk weet hoeveel geld je kunt lenen. Daarnaast moet je uiteraard ook rekening houden met het eigen geld dat je moet inleggen. Vroeger kon je 106% van de woningwaarde lenen dat is gedaald naar 100%. De bijkomende kosten bedragen dus vaak ook zo’n 5% van de woning waarde. Hierbij kun je denken aan kosten als de notaris, overdrachtsbelasting en startkapitaal voor de waarborgsom. Hiermee wordt aangetoond aan de kopende partij dat je de woning ook daadwerkelijk kan betalen. 

Hulp bij het zoeken van een huis

Ga je voor het eerst een huis kopen? Dan is het niet onverstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen voor de begeleiding rondom het kopen van een nieuw huis. De aankoopmakelaar kan je dan op pad sturen voor het vinden van jouw droomhuis en daarnaast kan deze ook de onderhandelingen voor je doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *