Tips om de juiste raamdecoratie te kopen

Heb jij het gevoel dat er iets ontbreekt in jouw interieur? Je hebt mooie meubels, een bijpassend kleurenpalet en alles is afgewerkt met opvallende decoraties en details. Maar nog steeds mis je iets. Heeft u ooit nagedacht over raamdecoratie? Er zijn veel soorten om uit te kiezen, zoals jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen en vouwgordijnen. Als u de juiste kiest, kan dit uw interieur aanvullen.

Maar waar te beginnen als u nieuwe raambekleding wilt kopen? Welke soorten en opties zijn er? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Soorten raambekleding

Het eerste waar u aan moet denken bij de aankoop van nieuwe raambekleding is welk type het beste bij uw stijl en interieur past. Er zijn veel soorten raambekleding. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Rolgordijnen
  • Jaloezieën
  • Plisségordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Gordijnen

Elk type wordt gekenmerkt door zijn eigen unieke eigenschappen. Hieronder leggen we per optie uit wat deze eigenschappen zijn en hoe ze uw ruimte beïnvloeden.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een bekend type raambekleding. Ze bestaan ​​uit horizontale latjes die u kunt verstellen. Hiermee kunt u de lichtinval in uw kamer aanpassen; van verduistering tot volledig transparant. Veel mensen denken meteen aan aluminium als het om jaloezieën gaat en dit is zeker een goede optie. Er zijn echter nog meer opties, zoals hout en kunststof, waarmee je de juiste look kunt bereiken.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al jaren een van de favoriete raamdecoraties in woon- en slaapkamers. Dit is niet verwonderlijk, want rolgordijnen zijn praktisch, betaalbaar en aantrekkelijk. Rolgordijnen hebben een strak uiterlijk en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met uw kozijnen. Daarnaast zijn rolgordijnen verkrijgbaar in alle maten, kleuren en soorten. Zo zijn er donkere verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer en lichte, doorschijnende rolgordijnen voor de woonkamer.

Plisségordijnen

Rolgordijnen en jaloezieën zijn bekende soorten raambekleding. Een minder bekende optie is de trendy plisségordijn die je steeds vaker ziet. Ze danken hun naam aan het Franse woord ‘Plissé’, wat ‘plooi’ betekent. Dit type raambekleding is bevestigd aan de boven- en onderkant van het kozijn en dankzij de plooien op het gordijn kunt u het gordijn in- en uitvouwen worden. Dit maakt een nauwkeurige regeling van de lichtinval mogelijk. Top down bottom up plisségordijnen kun je zelfs van boven én beneden af invouwen. Je kunt dus niet alleen een stukje raam aan de onderkant vrijlaten, maar ook aan de bovenkant. 

Vouwgordijnen

Het laatste type raambekleding de vouwgordijn. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je deze gordijnen opvouwen om meer of minder licht binnen te laten. In tegenstelling tot een plisségordijn, wordt een vouwgordijn alleen aan de bovenkant van het frame bevestigd en kan alleen omhoog worden gevouwd. Vouwgordijnen geven uw ramen een natuurlijke uitstraling die plisségordijnen niet hebben.

Raambekleding op maat

Zoals u kunt zien, hebben veel soorten raambekleding verschillende varianten. Daarom kunt u ook vaak raambekleding op maat krijgen. Zo weet u altijd dat uw gordijn op uw raam past. Je kunt ook kiezen uit een grote verscheidenheid aan kleuren. Er is altijd wel een variant die u kunt gebruiken om uw interieur compleet te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *