Tips om de waarde van je woning te verhogen

waardehuis verhogen

Een mooi huis geeft je niet alleen veel leefgenot, maar zorgt er ook voor dat de waarde van jouw huis op peil blijft of misschien zelfs stijgt. Je kunt het je nu wellicht niet voorstellen, maar misschien komt er een dag waarop je jouw paleisje toch wilt inwisselen voor een ander huis. En dan is het wel zo fijn als je jouw stulpje voor een mooie verkoopsom van de hand kunt doen. Als je de middelen hebt om te investeren in jouw woning, is dit dan ook zeker aan te bevelen. Wanneer je de waarde van je woning in het achterhoofd wilt houden, zijn dit dé manieren om dat te realiseren.

Puntjes op de i: ramen en deuren

Als er iets is dat piekfijn in orde moet zijn, dan zijn het wel de ramen en deuren van je huis. Je ziet ze – zowel van buiten als van binnen, en zaken als afgebladderde verf of rottend hout zijn natuurlijk echt een doorn in het oog. Behalve het esthetische aspect, zijn mooie kozijnen en deuren echter ook een plus voor de waarde van je huis. Ons advies? Ga voor kunststofkozijnen. Ze zijn onderhoudsarm, zien er erg netjes uit en zijn niet zo gevoelig voor weer en wind als bijvoorbeeld hout. Daarnaast heb je veel keuze uit diverse afwerkingen, waardoor het zelfs mogelijk is om te gaan voor een houtlook. Zo profiteer je van de voordelen van kunststof kozijnen, maar behoud je de landelijke look van houten kozijnen.

Zorg dat alles netjes onderhouden is

The devil is in the details, zo zeggen de Engelsen en niets is minder waar als het aankomt op je woning. Verf die er langzaamaan afbladdert, kozijnen die schreef in hun voegen zijn gaan hangen… Het zijn dingen die helaas wel eens willen voorkomen naarmate de tijd vordert. Zonde! Houd alles netjes bij en zorg dat er geen achterstallig onderhoud ontstaat. Voor jou zal het woongenot toenemen, en eventuele toekomstige kopers zullen ongetwijfeld gecharmeerd zijn wanneer alles goed onderhouden is.

Voeg extra vierkante meters aan je huis toe

Een woning met meer vierkante meters levert meer op: simple as that. Wil je de waarde van je huis omhoog krijgen? Dan is het slim om een verbouwing uit te voeren die extra leefruimte creëert. Een van de meest goedkope manieren om dit te doen, is het plaatsen van een dakkapel. De prijs van zo’n dakkapel inclusief plaatsen ligt vaak rond de 5.000 euro, maar levert uiteindelijk een waardevermeerdering van 60 tot wel 100 procent op! Daarnaast zorgt het voor extra ruimte in je woning waar jij zeker ook van zult genieten. Dankzij een dakkapel wordt een stoffige, bedompte zolder in no time omgetoverd tot een lichte, nieuwe kamer waar je bijvoorbeeld een slaapkamer of kantoor van kunt maken. Als je het groter aan wilt pakken, kun je er natuurlijk ook nog voor kiezen om een hele nieuwe kamer aan je huis toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *