Tips om je huis klaar te maken voor de donkere maanden

De donkerste maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Veel mensen vinden het verschrikkelijk. Ze vertrekken ‘s ochtends in het donker naar hun werk en als ze weer naar huis gaan is het óók donker. Gelukkig zijn er ook veel mensen die de donkere dagen heerlijk vinden. Zij bloeien juist helemaal op als de duisternis valt. Deze mensen tonen aan dat de donkere dagen helemaal niet erg hoeven te zijn, zolang je er maar goed gebruik van maakt. Een goed begin hiervan is de aankleding van je huis. Dit blog geeft je een aantal handige tips over hoe je jouw huis klaarmaakt voor de korte, donkere dagen!

Richt het gezellig in

Dat klinkt erg breed en eigenlijk is dat het ook. Feit is wel dat iedereen een ander idee heeft bij een gezellig huis. Eigenlijk is de beste tip die je daarom kunt geven; richt je huis in hoe jij het gezellig vindt. Nu valt het te begrijpen dat je voor die tip niet dit artikel bent gaan lezen. Denk daarom eens aan de volgende manieren om het thuis gezellig te maken. Sluit de gordijnen en vul je woonkamer met de volgende items: 

  • Kaarsen zijn ideaal om wat sfeer in huis te brengen. Je kunt ze vrijwel overal kopen en hebt passen in iedere woonkamer. 
  • Met wat kussens maak je de woonkamer knusser en is het niet zo koud in huis. 
  • Schilderijen en prints zijn misschien wel het beste, vooral omdat je deze volledig naar eigen smaak kunt kopen en niet altijd duur hoeven zijn. Verwissel deze winter eens de items aan de muur!
  • Planten? Ja, planten! Planten hebben een verkwikkend effect op mensen en helpen je sowieso de donkere dagen door.  

Steek de haard wat vaker aan

Heb je thuis een lekkere gas- of houthaard? Steek hem deze winter eens wat vaker aan! Een vuurtje maakt van zo’n koude, donkere avond ineens een heerlijk warme en knusse gelegenheid. Helaas is niet iedereen gezegend met een zo’n fijne haard thuis. Dat wil echter niet zeggen dat je het niet gezellig kunt maken. Met kaarsjes kom je namelijk ook een heel eind!

Netflix of een boekje

Een donkere winteravond is toch ook de ideale gelegenheid voor die Netflix-serie of dat boek dat al zo lang op je lijstje staat? Je hoeft je eens niet schuldig te voelen dat je binnen op de bank zit. Maak daar daarom vooral gebruik van. Terrasjes komen in het voorjaar wel weer, nu is het tijd om binnen te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *