Tips om te voorkomen dat uw huis eruitziet als een speelgoedwinkel

Het is belangrijk voor mij om een ​​gezond evenwicht te vinden tussen spullen voor volwassenen en kinderen in ons huis, en om een ​​omgeving te bieden voor mijn dochters die de verbeelding en verkenning stimuleert. Elke keer dat ik voor een ouderschapsdilemma sta, is een van mijn eerste instincten om advies te vragen aan andere moeders, dus heb ik contact opgenomen met een aantal van mijn favoriete designbewuste moeders over hoe ze speelgoed in hun huis temmen. Hier zijn enkele favoriete tips en trucs die ik heb opgedaan uit hun ervaring:

1. Kies speelgoed dat vriendelijk is voor het oog: Ik heb gemerkt dat de gemakkelijkste manier om rommel met speelgoed in bedwang te houden, is door te letten op wat er binnenkomt. Dus waarom zou je de chaos niet omarmen en een paar goed ontworpen speelgoed in de open lucht laten liggen? Door speelgoed te kopen dat past bij de esthetiek van uw huis, zien ze er minder uit als rommel en meer als geliefde decoratieve objecten. Een paar belangrijke items om mee te beginnen? De Grimms regenboog of de Wobbel plank?. En onderschat nooit de kracht van een geweldige set houten blokken!

2. Verwerk speelse dingen op een bewuste manier in de belangrijkste leefruimtes van uw huis: speelgoed verstopt houden in kinderkamers klinkt ideaal, maar is vaak niet realistisch. We bewaren geweven Marokkaanse manden in de woonkamer om wat speelgoed toegankelijk te houden, zoals blokken en handpoppen. De manden zijn ook gemakkelijk op te ruimen. We hebben ook een dressoir in onze woonkamer en hebben een van de zijkanten voor de kinderen aangewezen. We bewaren boeken en wat speelgoed op de ene plank en dan luiers en doekjes, dekens en pantoffels op de andere. Het is fijn om deze dingen in het grootste deel van het huis te hebben, zodat we niet elke keer naar boven hoeven te rennen als we iets voor de kinderen nodig hebben.

3. Less is More: In ons gezin volgen we het motto“ less is more ”als het om speelgoed gaat. Ik wil dat onze meisjes creatief zijn, hun fantasie gebruiken en buiten willen spelen. Ik heb het gevoel dat dit niet gebeurt als er duizenden speelgoed rondslingert. Natuurlijk kan ik de liefde van mijn dochters voor prinsessen niet helemaal ontkennen, dus we hebben een groot deel van het speelgoed. Ik hou het echter graag zo goed mogelijk georganiseerd. Tegenwoordig is het gemakkelijk om echt geweldige manden te vinden. Ik vind het leuk om in elke kamer van ons huis manden te hebben waar speelgoed in kan worden gegooid. Het zorgt voor een snelle en gemakkelijke schoonmaak terwijl het nog steeds stijlvol is in uw huis.

4. Fietsspeelgoed: als u de ruimte heeft, kan regelmatig ronddraaiend speelgoed helpen om uw huis minder rommelig te houden, uw kinderen minder overweldigd te laten voelen en hen te helpen hun interesse in hun spullen te behouden. Mijn strategie voor het temmen van speelgoed is om er vaak (meestal eens per maand) doorheen te zoeken en degenen die niet zo vaak worden gebruikt, weg te halen. Naarmate je kind ouder wordt, lijkt het erop dat het speelgoed met kleinere onderdelen wordt geleverd, dus ik heb ook alleen de kleinere stukjes weggehaald die ze niet echt gebruikt en die de rommel zullen vergroten. Soms is het moeilijk, maar ik probeer een beetje meedogenloos te zijn; anders wordt het erg overweldigend! Ik heb gemerkt dat hoe minder speelgoed ze heeft en hoe minder ze haar kamer rommelig maakt, hoe leuker ze erin speelt, dus ik doe wat ik kan om het zo te houden.

5. Geef uw kind een eigen ruimte: Pleit ervoor om een ​​speciale ruimte voor uw kleintjes te hebben om te spelen: Bij het ontwerpen van gezinsruimtes vind ik het belangrijk om een ​​ruimte te integreren waar de kinderen kunnen lezen, tekenen en spelen. In ons huis hebben we speciaal voor onze kinderen een gedeelte in de woonkamer. Er is een kindertafel en stoelen om te tekenen, een kast met planken voor een kinderboek en opbergruimte voor speelgoed en een kleine tv. Er is ook een vloerkleed en een zitzakkussen voor hun comfort tijdens het spelen en films kijken. “

6. Een plek voor alles: als elk stuk speelgoed een eigen huis heeft, is het voor de kleintjes veel gemakkelijker om op te ruimen als ze klaar zijn met spelen. Onze regel is dat alles een plaats heeft, en als het niet op zijn plaats is, zegt dat dat ze er niet echt om geven en dat het moet worden verplaatst. We willen dat ze leren hoe ze voor dingen moeten zorgen, dus we zijn redelijk goed in het handhaven van deze regel. Dat gezegd hebbende, hebben we een van de logeerkamer / speelkamerkasten omgetoverd tot een kleine speelruimte voor hen. Achter de gordijnen staat hun houten speelkeuken en een picknickmand vol met al hun keukenspeelgoed. Het is niet veel speelgoed, maar het is genoeg voor ze. Ze gebruiken dit gebied om een ​​winkel op te zetten en meestal lopen het speelgoed en het spel over in de rest van de kamer, maar opruimen is gemakkelijk omdat ze alles terug in de mand stoppen en dan verbergen we het allemaal achter de gordijnen.

7. Accepteer het feit dat je niet alles kunt ‘verbergen’: De kinderen maken deel uit van het gezin en hun bezittingen verdienen het om toegankelijk te zijn. Sommige zichtbare tekenen van hun activiteiten weerspiegelen gewoon het karakter van ons huis, dat een veilige, leuke en comfortabele plek is voor ons gezin om samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *