Tips voor de meest stijlvolle en functionele studeerkamer

Een studeerkamer is meestal een kleine ruimte van ongeveer 15 à 20 vierkante meter. In deze ruimte moet je alle woonfuncties zien onder te brengen: het wordt namelijk je toekomstige slaapkamer, bureau, leefruimte. Veel functies om in één ruimte te realiseren dus. Je kan je inbeelden dat dit al snel een onoverzichtelijk boeltje wordt. Met deze tips voor een slimme en stijlvolle inrichting kom je al een heel eind.

Een goede bureau en bureaustoel

Een onmisbaar item in je studeerkamer is natuurlijk je bureau, de plaats waar je menig uren vloekend aan zal doorbrengen. Waarom niet het onaangename aan het aangename koppelen? Kies ook hier voor een veelzijdig meubel dat eveneens geschikt is als tafel om met je vrienden iets te drinken alvorens je de donderdagavond de stad intrekt. Je bespaart hierdoor veel plaats waardoor de ruimte niet overvol wordt. Denk ook zeker aan een goede bureaustoel, die is noodzakelijk want je zult er ongetwijfeld vele uurtjes op verslijten. Op een ergonomische bureaustoel mag je eigenlijk niet besparen. Zoek dus zeker online een bureaustoel test, je rug zal je dankbaar zijn.

Multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn een must voor kleinere studentenkamers. Wetende dat de gemiddelde ruimte slechts 15 à 20 vierkante meter is, wordt het moeilijk om er zowel een bed, bureau als een opbergrek in te krijgen. Je kan natuurlijk ook zaken combineren, er zijn bijvoorbeeld bedden waar een opbergruimte in is verwerk. Zo hoe je geen extra kast aan te schaffen en heb je een extra goedkoop opbergrek.

Sfeer creëren

Misschien vind je het prettig als de slaap- en studeerruimte op je studeerkamer toch wat gescheiden zijn? Scherm ze van elkaar af met een licht gordijn, een scherm of een meubel. Kleed je kamer verder aan met een slogan of oude affiches op de muur, een stijlvolle spiegel, plantjes en zachte kussens op je bed. Sfeerverlichting mag niet ontbreken en hoeft niet duur te zijn. Alleen op een goede bureaulamp bespaar je beter niet. Ten slotte verdienen ook je eigen boeken, foto’s en muziekinstallatie een plekje in je studentenkamer. Wist je trouwens dat je spullen verzekerd blijven via de brandverzekering van je ouders?

Koop niet persé alles nieuw

Je hoeft heus niet alles nieuw te kopen om het gezellig te maken op je studeerkamer. Familie en vrienden zijn maar wat blij dat ze die ‘arme’ student een sofa, lamp of krukje van thuis kunnen meegeven. Vintage spullen zijn trouwens hip en het is fun om ermee aan de slag te gaan. Snuister dus zeker eens op zolder, in de tweedekanswinkel of op tweedehandswebsites zoals marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *