Tips voor de perfecte barbecue

tips barbecue

 De zomer is aangebroken en dat betekent dat we steeds vaker een avondje gezellig gaan barbecuen. Soms schuif je bij de buren aan, maar zo nu en dan is het ook wel leuk om zelf een barbecue te organiseren. Hoe organiseer je de perfecte barbecue en wat is daar allemaal voor nodig? Lees in dit artikel alle tips en trucs!

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is van groot belang. Je wilt natuurlijk niet op de avond zelf erachter komen dat je van alles vergeten bent. Het is daarom aan te raden om met lijstjes te werken. Maak een schatting van hoeveel mensen er komen en of zij bepaalde bijzonderheden hebben. Denk bijvoorbeeld aan vegetariërs of vrienden die geen vis lusten. Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan op de avond zelf.

Naast de gastenlijst is het ook belangrijk om een lijst te maken met wat voor eten en drinken je nodig hebt en hoeveel. Soms is dit lastig in te schatten, maar je kunt het beste nagaan wat voor soort vrienden je hebt uitgenodigd. Houden ze juist van een wijntje of een biertje? Heb je kinderen uitgenodigd, dan zorg je juist voor wat extra fris. Wat betreft het eten kan je het beste wat ruimer rekenen. Je hebt grote en kleine eters, maar over het algemeen eet iedereen op een barbecue juist wat meer dan normaal.

De barbecue

Het belangrijkste van een barbecue is uiteraard de barbecue zelf. Je hebt ze in verschillende soorten en maten, maar de gasbarbecue is de beste keuze. Een gasbarbecue is heel vriendelijk in gebruik en je hebt er geen houtskool voor nodig. Het enige dat je moet doen is de gasfles aansluiten op de barbecue en dan kun je binnen enkele minuten gaan barbecuen!

Een gezellige tuin

Ten slotte is een barbecue natuurlijk pas een perfecte barbecue als je in een fijne en gezellige omgeving bent. Heb je het geluk dat je een mooie en ruime tuin hebt? Maak daar dan vooral gebruik van! Je kunt je tuinmeubelen wat extra opfleuren met leuke kussens en leg er wat dekentjes bij voor als het s’avonds afkoelt. Het mooiste zou natuurlijk zijn als je er ook nog een mooie vuurkorf bij hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *