TIPS VOOR EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR

De industriële woonstijl is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit. Deze woonstijl heeft een dominant karakter en een stoere uitstraling. De ruige stijl kenmerkt zich onder andere door het materiaal- en kleurgebruik. Is een industrieel interieur iets voor jou? Wij hebben wat tips voor je om het industriële interieur toe te passen in huis.

Stoere materialen

Er zijn diverse materialen die niet mogen ontbreken in een industrieel interieur. Onder andere beton, metaal, leer en hout zijn veel terug te vinden in deze woonstijl. Beton geeft je woning een stoere en natuurlijke uitstraling en brengt veel mogelijkheden met zich mee. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen vloer of tafellamp. Ook metaal is typerend voor deze woonstijl. Het gebruik van metaal kan je zelf zo groots aanpakken als je wilt. Kies voor een subtiele aanpak en ga voor metalen accenten of pak uit en kies voor een gave bar met metalen platen.

Metaal kan goed gecombineerd worden met leer: één van de weinige materialen die eigenlijk past binnen elk type interieur. Leer geeft een vintage look en een stoer karakter aan je woning. Ook met dit materiaal kan je zelf bepalen hoe vaak en hoe veel je het wilt laten terugkomen in je woning. Een hele leren bank of simpelweg alleen leren kussens; de keuze is aan jou. Als laatste is hout een veelvoorkomend materiaal in het industriële interieur. Hout zorgt voor warmte en brengt het gebruik van de andere koele materialen in balans. Breng hout terug in accessoires of meubels en breng je woning tot leven.

Industriële verlichting

Industriële verlichting is tegenwoordig enorm populair. Een mooie industriële lamp boven de eettafel of naast de bank zorgt voor een robuuste uitstraling. Deze lampen zijn voornamelijk gemaakt van metaal of staal en passen daarom perfect bij dit interieur. Dit type lamp komt in verschillende vormen en maten voor op de vloer, als wandlamp of hanglamp.

Industriële raamdecoratie

Ook het type raamdecoratie in deze woonstijl draagt bij aan de sfeer in de ruimte. Houten jaloezieën zijn perfect voor een industrieel interieur, omdat deze warmte en sfeer geven aan de ruimte. Ook aluminium jaloezieën zijn een goede match. Neem deze in het grijs of zwart voor een echte industriële look. Als laatste zijn gordijnen of een plisse gordijn voor in de slaapkamer ook een goede optie in een industrieel interieur. Kies voor donkere velours gordijnen met een waveplooi en voeg wat sfeer toe aan je kamer.

Basis kleurgebruik

Wit, zwart en grijs zijn eigenlijk de basiskleuren voor een industrieel interieur. Deze kleuren kunnen gecombineerd worden met één of twee sprekende kleuren om de ruimte wat op te frissen. Kies bijvoorbeeld voor een mosterdgele kleur, maar zorg ervoor dat deze kleur niet overheerst. Je kan er ook voor kiezen om de kleur grijs in verschillende tinten terug te laten komen in je interieur. Zo zorg je voor wat variatie, maar behoud je een rustig geheel.   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *