Tips voor een opgeruimde thuiswerkplek

Werken aan een opgeruimd bureau en in een geordende ruimte zorgt voor vele voordelen. Zo vermindert een opgeruimde thuiswerkplek werkstress en zorgt het ervoor dat je productiever kunt werken. Maar je thuiswerkplek opgeruimd houden is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Daarom geven wij in dit artikel handige tips voor een opgeruimde werkplek!

Tip 1. Zorg voor geordende bureaulades

Het is natuurlijk makkelijk om alle onnodige spullen en troep op je bureau continu in je bureaulades op te bergen. Haal daarom eens in de zoveel tijd je bureaulades leeg. Orden de lades opnieuw en gooi overbodige spullen weg. Zo hoef je nooit meer te zoeken in al je bureaulades wanneer je iets nodig hebt. Dat scheelt een hoop frustratie.

Tip 2. Alleen spullen die je gebruikt op het bureau

Je bureau is eigenlijk een werkblad waar alleen spullen horen die je nodig hebt om te werken. Om efficiënt te kunnen werken is het belangrijk dat je genoeg ruimte op je bureau hebt, zodat je alle spullen die je nodig hebt op je bureau kunt zetten. Echter is een chaos op je bureau niet fijn werken. Probeer je bureau dan ook zo leeg mogelijk te houden door het aantal spullen te beperken.

Tip 3. Lockerkast voor extra opbergruimte

Extra opbergruimte kan nooit geen kwaad en zorgt ervoor dat je gemakkelijk al je spullen kunt opbergen. Op kantoren zijn lockerkasten erg populair, maar ook in je thuiskantoor staat een lockerkast erg stoer en is het erg praktisch. Op Lockerkasten-shop.nl vind je een ruim assortiment lockerkasten van topkwaliteit. 

Tip 4. Regelmatig schoonmaken

Naast het netjes opbergen en ordenen van je spullen is het ook belangrijk om regelmatig je werkplek schoon te houden. Een nette werkomgeving werkt fijner en is bovendien ook een hygiënischer.

Ook bij het afsluiten van je werkdag even je werkplek netjes opruimen is een goed ritueel om erin te houden. Leg alle spullen op hun plek, gooi het afval weg en breng de afwas naar de keuken. Door 5 minuten je bureau op te ruimen begin je morgen weer op een netjes opgeruimde werkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *