Tips voor het installeren van een buitenkraan

Heb jij buiten nog geen kraan? Dan overweeg je er mogelijk wel eentje aan te sluiten. Hier krijg je vast en zeker geen spijt van! Een buitenkraan brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Zo wordt het bijvoorbeeld een stuk makkelijker om de planten in jouw tuin van water te voorzien. Met een buitenkraan hoef jij immers niet meer met de tuinslag door jouw huis te slepen. Dit scheelt niet alleen heel wat moeite, maar ook nog eens heel veel viezigheid in huis! Om een buitenkraan ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken, moet deze natuurlijk wel eerst geïnstalleerd worden. Wil jij zelf een buitenkraan installeren? Lees de tips van dit loodgietersbedrijf in Vlaardingen dan eerst eens goed door!

Bepaal de positie

Voordat je een buitenkraan gaat installeren, moet je eerst weten waar deze komt. Veel mensen kiezen hiervoor lukraak een positie uit. Dit is echter niet verstandig. Kies altijd een centrale positie voor de buitenkraan. Vanuit een centraal punt is het namelijk makkelijk om je gehele tuin te bereiken. Op deze manier voorkom je dus dat je straks bepaalde delen van jouw tuin niet met de slang van water kunt voorzien. Daarnaast is het belangrijk om de kraan te plaatsen in de buurt van een reeds bestaande waterleiding. Waarom? Omdat je op deze manier een stuk minder leidingwerk aan hoeft te leggen.

Sluit de watertoevoer af

Heb jij de positie voor de waterkraan bepaald? Dan kun je nog niet direct beginnen met het aanleggen van de waterleiding. Tenminste, niet wanneer je waterschade wilt voorkomen. Voordat je begint met werkzaamheden aan een waterleiding, moet je namelijk de watertoevoer afsluiten. Deze bevindt zicht doorgaans in de meterkast. Wanneer je deze toevoer afsluit, kan er geen water meer het leidingnetwerk instromen. Vergeet voordat je begint niet nog even de kranen open te zetten. Op deze manier loopt ook het water dat nog aanwezig is in de leidingen weg. Wanneer de leidingen leeg zijn, kun je rustig beginnen met het aanleggen van de buitenkraan.

Zorg voor een waterdichte aansluiting

Om een waterkraan te installeren, wordt meestal een bestaande waterleiding afgetakt. Hiervoor wordt doorgaans een T-koppeling gebruikt. Deze koppeling heeft drie openingen. Twee van deze openingen gebruik je om de onderbroken leiding weer aan elkaar te koppelen. De derde opening is bedoeld voor de leiding naar de buitenkraan. Zorg er altijd voor dat de leidingen goed aangesloten worden op de koppeling. Doe je dit niet? Dan is de kans groot dat er straks bij de koppeling water uit de leiding stroomt. Een lekkage is op deze manier geboren. Controleer daarom ook altijd goed of de leidingen zonder lekkage op elkaar zijn aangesloten. Lijkt het je niet verstandig om zelf een buitenkraan te installeren? Laat dit dan over aan een loodgieter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *