Tips voor het kiezen van een trapleuning

De meeste woningen in Nederland hebben meerdere verdiepingen, waardoor trappen een belangrijk onderdeel van het huis zijn. Trappen hebben een grote invloed op het interieur en de uitstraling van je woning. Bij het kiezen van een trapleuning is het daarom belangrijk om een bepaalde stijl te kiezen dat past bij de rest van je interieur.

Het kiezen voor een mooi ontwerp trapleuning zorgt voor een design accent in huis, terwijl minimale lijnen zorgen voor een rustieke uitstraling. Als je van plan bent om een nieuwe trapleuning te kopen is het belangrijk rekening te houden met een aantal punten. In dit artikel geven we verschillende tips voor het vinden van de perfecte trapleuning!

Kies een stijl dat past bij het interieur

Zeker als de trap in je woning in verbinding staat met je woonkamer of de eyecatcher in de gang is dan is het enorm belangrijk om een trapleuning te kiezen dat past bij de rest van het interieur. Bekijk de kleuren en vormen die het meest terugkomen in jouw huis en kies op basis daarvan een trapleuning dat hierbij past.

In de meeste woningen staat een minimalistische trapleuning zonder te veel fratsen, maar ook bij het kiezen van een trapleuning met een “minimalistische” uitstraling heb je keuze uit vele kleuren en vormen. Zo heb je onder andere keuze uit de vormen: rond, sleutelgatprofiel, rechthoekig en vierkant. De kleur van de trapleuning is ook enorm belangrijk. Kies je voor een houten trapleuning of toch voor een kleurtje? Tegenwoordig zijn zwarte trapleuningen razend populair.

Wil je online een trapleuning of complete trap bestellen? Ga dan naar de webshop van Houtcompleet.nl.

Wat is de ideale hoogte voor de trapleuning?

Van plan om een trapleuning te bestellen en om deze zelf op te hangen? Dan is het natuurlijk enorm belangrijk om te weten wat de ideale hoogte voor de trapleuning is. Er wordt geadviseerd om de trapleuning te hangen op heuphoogte. Vaak is dat tussen de 80 cm en 100 cm. Wij adviseren voor de juiste hoogte om onderaan de trap te gaan staan en op heuphoogte een streepje op de muur te zetten. Doe dit vervolgens ook bovenaan de trap. De lijn tussen deze twee punten is de ideale hoogte om de trapleuning op te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *