Tips voor hip inrichten en meubelen van kinderkamers

kinderkamer

Ben je opzoek naar een hippe slaapkamer voor je kind? Hier hebben we tips voor het inrichten met de laatste trends. Voor een kind is het heel belangrijk om in een aantrekkelijke maar ook comfortabele kamer te slapen en tijd door te brengen. Het is ook belangrijk om hun slaapkamer in te richten op een manier die goed bij hun persoonlijkheid past. Nu hebben we natuurlijk het verschil van leeftijden en geslacht maar hier noemen we een paar van de laatste trends.

Slaapkamer voor kinderen 0-4 jaar

In de laatste jaren is de kleur wit een veel gekozen keuze door ouders voor jongens en ook meisjes tussen 0-4 jaar. Witte niet al te grote kastjes, witte wieg of bed, commode, behang, lichtkleurige gordijnen, een lichtkleurige vloer, witte/lichtkleurige poppen en speeltjes die de kamer een fris karakter geven. Belangrijk is het om de kamer niet al te vol te zetten. De wieg moet geplaatst worden op een plek met genoeg ruimte. Het is handig om de commode als luiertafel te gebruiken en die niet ver van de wieg te zetten maar er natuurlijk ook rekening mee moet houden dat de commode niet te hoog is. Een redelijk moderne trend is het gebruiken van muurstickers omdat een saaie witte muur het natuurlijk ook weer niet is.

Wat nog altijd modern blijft bij slaapkamers voor meisjes van die leeftijd is het mengen met roze kleuren. Het mengen van witte en lichte kleuren met roze wordt veel gebruikt door ouders.

CozyKidz is de #1 expert wanneer het aankomt op meubels voor babykamers.

Slaapkamer voor jongens

Jongens slapen vaak graag in een stoere kamer vol met dingen waar zij van houden. Veel gebruikte kleuren voor jongenskamers zijn grijs, rood en blauw, af en toe groen. Veel mensen houden er van om een traditionele stijl aan te houden en dat dan te vullen met details, spullen, gadgets en posters van dingen waar zij van houden, zoals auto’s, voetbal, spellen, films, etc. Een mooi bed is vaak een goede investering voor je zoon, als hij nog in een jonge leeftijd is houden ze vaak van iets speciaals zoals een bed in de vorm van een auto, een boomhut, een dubbelbed, een bed met een glijbaan, noem maar op. Een nieuwe trend is een hoog bed hebben met een kast er onder. Oudere jongens of al tieners houden graag van een neutraal bed met veel ruimte. Tegenwoordig zijn er veel mensen die inplaats van een normale kast een kastjes laten inbouwen tegen de muur. Er is een grote optie uit leuke lampen die goed bij het soort slaapkamer horen. Voor oudere jongens mag een eigen bureau natuurlijk nooit ontbreken. Ten slotte, bekijk hier stoere vloerkleden voor jongenskamer. Dan is het helemaal af!

Slaapkamer voor meisjes

Het ligt er natuurlijk aan van waar ze van houden, maar veel meisjes houden ook wel van een stoere en speciale slaapkamer. De modernste kleur is een zo wit mogelijke kamer met wat secundaire lichte kleuren hier en daar. Sommige meisjes houden nog van ouderwets roze. Net als voor jongens is ook voor meisjes een origineel bed een goede investering. Het is ook belangrijk om de kamer te vullen met details, gadgets, posters, foto’s van dingen waar zij van houden. Ook is er natuurlijk behoefte aan een mooie vrouwelijke lamp, gordijnen, een mooi tapijt, etc., die bij de kamer passen. Heel modieus is het kopen van een zachte stoel. Een grote kast waar veel kleding in past is ook van belang. Net zoals bij jongens kan een eigen bureau natuurlijk niet ontbreken voor als ze ouder zijn. Sommige mensen kiezen tegenwoordig ook voor een hangstoel of een hangmat in de kamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *