Tips voor senioren om de badkamer veilig in te richten

Met de jaren wordt douchen en badderen steeds moeizamer. Sterker nog, de badkamer kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De meeste valongelukken van ouderen gebeuren dan ook in de badkamer. Met een natte en gladde vloer in combinatie met een onhandig bad of douchecabine is dat niet zo gek.

Als je ouder wordt is het aangeraden om de badkamer veiliger te maken. Laat jij de badkamer verbouwen? Hou er dan rekening met de veiligheid. Hieronder geven we handige tips voor een veilige senioren badkamer.

Ruime indeling

Wanneer je ervoor kiest om je badkamer opnieuw in te richten of volledige te vernieuwen, dan is het van belang om de badkamer ruim te ontwerpen. Ruimtelijkheid in de badkamer zorgt ervoor dat je ook gebruik van de ruimte kunt maken met een rollator of verzorger. 

Sanitaire hulpmiddelen

Een andere mogelijkheid om de badkamer veiliger te maken is het gebruiken van sanitaire hulpmiddelen. Zo heb je bijvoorbeeld een instapbad, waardoor het in en uit bad stappen een stuk gemakkelijker en veiliger is. Zo’n instapbad heeft een waterdicht deurtje aan de zijkant, waardoor je gemakkelijk erin en eruit kunt stappen. Zo kan je heerlijk ontspannen blijven badderen.

Inloopdouche

Veilig kunnen douchen is natuurlijk enorm belangrijk. Een douchecabine is daarom erg onhandig. Dit zorgt voor een moeilijke instap en is vaak ook vrij krap. Het beste kan je kiezen voor een inloopdouche. Zo heb je geen last van een drempel en heb je alle ruimte om te douchen. Ook douchen met met behulp van een verzorger gaat een stuk gemakkelijker door de ruimte om de douche heen. Kan je niet zo lang stil staan tijdens het douchen? Dan biedt is een douchekruk de oplossing. Deze veilige kruk zorgt ervoor dat je zittend kunt douchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *