Tips voor tijdens het verhuizen

Een verhuizing gaat vaak niet over rozen. Het gaat eigenlijk nooit precies volgens plan en er komen veel zaken bij kijken die je niet zag aankomen. Een verhuizing zal misschien nooit geheel vlekkeloos verlopen, maar je kan wel voor een verhuizing zonder stress zorgen. Hoe je dat doet? Wij hebben het voor jou op een rijtje gezet.

Het begint allemaal bij de voorbereiding

Al voordat de verhuisdag begint kan je al veel regelen en dat helpt enorm! Wij raden aan om altijd hulp te regelen. Verhuizen is namelijk een intensief karwei en als je je vrienden en familie een handje kunnen helpen scheelt dit enorm. Ook is het handig als je er voor zorgt dat je genoeg verhuisdozen en papier verzamelt. Dit maakt het tillen en het beschermen van jouw spullen een stuk makkelijker! Een andere handige tip is om de verhuisdozen te labelen waar ze moeten komen. Zo weet de verhuishulp gelijk waar ze de dozen heen moeten sjouwen.

Een andere handige tip is kijken welke spullen je nog echt nodig hebt. Maak een inventarisatie met alle spullen die je hebt en ga goed na wat je allemaal echt nog gaat gebruiken. Als je het niet meer nodig hebt wees dan niet bang om het weg te gooien, dit bespaart namelijk een hoop ruimte! Heb je een hoop spullen maar past het (tijdelijk) niet in het nieuwe huis? Dan kan je een opslagruimte huren. Met een opslagruimte zijn al jouw spullen veilig opgeborgen en kan je ze later nog altijd mee verhuizen!

Tips voor het inpakken

Het inpakken van alle spullen vergt veel tijd en energie. Daarom hebben we ook hiervoor een paar handige tips. Zo is het slimmer om twee weken lang 5 dozen in te pakken dan 70 dozen in 1 dag. Plan dus goed vooruit. Om de dozen ook gelijk te categoriseren kan je per kamer inpakken. Zo heb je alles al bij elkaar wat bij elkaar hoort, dit scheelt weer een hoop tijd en moeite!

Tijdens het verhuizen

Bij een goede voorbereiding is het duidelijk wat er moet gebeuren en waar alles heen moet. Maar op de grote dag zelf zal er ook veel geregeld en bijgestuurd moeten worden. Als je met veel mensen bent kan je er voor zorgen dat er op zowel het oude als het nieuwe adres hulp aanwezig is. Als je beide groepen duidelijke taken geeft zal de verhuizing een stuk soepeler lopen en is iedereen eerder klaar. 

Vergeet niet zo nu en dan pauze te nemen en goed te drinken. Verhuizen is namelijk zwaar werk en dan is het belangrijk dat je zo nu en dan rust pakt. De mensen die komen helpen zullen het hoogstwaarschijnlijk vrijwillig doen, zorg er dan ook voor dat ze wat koffie en wat lekkers krijgen. Dit zullen ze namelijk zeker waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *