Tips voor veiligheid in en rondom je zwembad

Een eigen zwembad in de tuin is voor veel kinderen een droom. lekker de hele zomer zwemmen wanneer je zelf wilt zonder elke keer te betalen geeft je een fijn gevoel. Maar het kan ook onveilig zijn, daarom geven wij de volgende tips hoe je het zo veilig mogelijk kan maken in en rondom het zwembad. 

Aanleg zwembad

Zeker tijdens de aanleg van een zwembad kunnen er veel ongelukken gebeuren. de locatie waar het zwembad moet komen is een grote bouwval met een diep uitgegraven gebied waar je gemakkelijk in kan vallen. ook komen er graafmachines aan te pas wat voor iedereen voor gevaar kan zorgen. 

Let goed op de kinderen

Bij het plaatsen van een zwembad moet je goed nadenken wat een geschikte plek is voor een zwembad. Een goed zicht op het zwembad is belangrijk zeker als je nog jonge kinderen hebt die nog niet zo goed kunnen zwemmen. Kunnen je kinderen nog niet zwemmen dan doe je er goed aan om een hek ervoor de plaatsen zodat de kinderen niet bij het zwembad kunnen komen. Een afdekking van je zwembad zorgt meestal voor veiligheid, maar zakt iemand er doorheen of komen kinderen er per ongeluk onder dan wordt het gevaarlijk in plaats van veilig en daarom is het verstandig om de juiste maat afdekking en kwaliteit afdekking voor je zwembad te hebben. Een zwembad moet ook altijd voldoende diep zijn. Een diepte van 2 meter is meestal diep genoeg. Kinderen duiken vaak en dan wil je niet dat je zoontje of dochter met het hoofd tegen de zwembadvloer komt.  

Zorg voor de juiste hoeveelheid chloor 

In het zwembad zit natuurlijk chloor. Een pompje zorgt ervoor dat het er geen overdosering chloor in het zwembad terechtkomt, maar is die pomp plotseling kapot dan heb je daar wel kans op. Dit kan je voorkomen door een beveiliging aan te brengen. Beweer het chloor ook op plaatsen waar kinderen niet bij kunnen.

Vervang je zwembadafdekking op tijd 

De meeste zwembadafdekkingen gaan lang mee. maar als ze dan eenmaal een gat in komt of de materialen niet meer voldoen dan kun je het best gelijk de zwembadafdekking vervangen, zodat het weer snel veilig is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *