Tips: Zo kies jij het perfecte tapijt!

tapijt

 

Details kunnen iets maken of breken: niet voor niets kent de Engelse taal het gezegde ‘’the devil is in the details’’. Ook wanneer het gaat om je interieur spelen de kleine extra’s vaak een grotere rol dan je misschien denkt. Wanneer je zorgt voor mooie accessoires in goed op elkaar afgestemde kleuren, in precies de juiste stijl kun je de inrichting van jouw huis een totaal andere sfeer geven. Een accessoire dat absoluut niet mag ontbreken in jouw huis, is een mooi tapijt. Tapijten zijn namelijk niet alleen praktisch maar ook een perfecte manier om jouw woon- of slaapkamer net dat beetje extra te geven. Geen idee waar je op moet letten bij het kiezen van een tapijt? Wij helpen je in deze blog op weg!

Kies een tapijt met het juiste formaat

Allereerst moet je jezelf natuurlijk de vraag stellen waar in huis je graag een tapijt zou willen leggen. Tapijten komen natuurlijk in vele maten en vormen, en afhankelijk van de grootte van je kamer kun je gericht zoeken naar tapijten van het juiste formaat. Je wilt natuurlijk wel een tapijt dat ook daadwerkelijk in je kamer past! Wanneer je een tapijt in gedachten hebt, kun je de afmetingen noteren en vervolgens je vloer met kranten bedekken om visueel te maken hoeveel ruimte het tapijt in beslag zal nemen.

Ga je voor hoogpolig of laagpolig tapijt?

Wat betreft tapijten, kun je onderscheid maken tussen hoogpolige en laagpolige exemplaren. Wanneer je kiest voor laagpolig tapijt, kies je voor een tapijt met wat kortere lussen. Kies je voor een hoogpolige variant, dan zijn de lussen wat langer. Dit type tapijt is daarom hoger en dikker en voelt een stuk zachter aan. Je kunt er letterlijk wat meer in wegzakken! Laagpolige tapijten zijn wat platter. Hoogpolige tapijten geven je inrichting gelijk een huiselijke, comfortabele sfeer. Wanneer je kiest voor een laagpolig tapijt, heb je vaak wel meer keus uit verschillende dessins. Oosterse en Perzische tapijten zijn bijvoorbeeld meestal laagpolig.

Spelen met de vorm

Tapijten zijn er in verschillende vormen en natuurlijk wil je wel een tapijt kiezen dat een mooie aanvulling is op jouw inrichting. De meeste tapijten zijn rechthoekig of rond. Een tip is om een rond tapijt te kiezen voor een ruimte die wat rechter en meer hoekig is. Door de ronde vorm zul je namelijk een speels effect creëren. Heb je een ruimte die juist niet rechthoekig is? Dan kan een vierkant of rechthoekig tapijt juist een goede keus zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *