Traagschuim topdekmatras

topmatras

We zien het topdekmatras al een hele tijd bij de boxsprings. Maar de laatste jaren doet dit type matras ook haar intrede bij de gewone bedden. Een traagschuim topdekmatras biedt heel wat mogelijkheden. Wat is een traagschuim topdekmatras precies en waarom zou jij kiezen voor een topper? Wij geven jou hier alvast een aantal redenen waarom een topdekmatras een mooie aanwinst is voor je slaapcomfort.

Waarom kiezen voor een topdekmatras?

Een topdekmatras, ook wel opzegmatras, matrastopper of dekmatras genoemd, is een dun matras wat bovenop het reguliere matras geplaatst wordt. Ze zijn leverbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een 1-persoons topdekmatras, een 2-persoons topdekmatras of een topdekmatras met een (dubbele) split aan het hoofd- en/of voeteneinde.

Traagschuim: maximum ondersteuning

Traagschuim is een hoogwaardige foam die pas zacht wordt door gewicht en lichaamswarmte. Dit betekent dat het matras zich volledig vormt rond je lichaam. Ben je een rug-, buik- of zijslaper? Het matras past zich volledig aan aan jouw slaapgedrag. Daardoor krijg je veel meer ondersteuningspunten dan bij een gewoon matras. Dit soort topdekmatrassen wordt vooral geapprecieerd door mensen met rugklachten of mensen die veel tijd in bed moeten doorbrengen om te rusten. Daarnaast krijg je veel betere doorstroming van bloed- en zenuwvaten: er zit namelijk op geen enkele plaats van je lichaam een specifieke druk. Je slaapt beter en daardoor ben je ’s morgens ook beter uitgeslapen.

Ventilatie is belangrijk

Traagschuim – ook wel bekend onder de naam NASA schuim – wordt veel gebruikt in ziekenhuizen als matrassen. Het helpt namelijk goed tegen het oorliggen. Dit type matras biedt een optimale ondersteuning. Traagschuim heeft een zeer compacte celstructuur, waardoor het een sterke invloed heeft op lichaamswarmte en gewicht. Het kan er dus voor zorgen dat je behoorlijk kan transpireren en zweten. Heb je het snel warm in bed? Dan is dit type matras niet geschikt voor jou. Kies dan voor een koudschuim topmatras.

Verschil in kwaliteit

Onder de traagschuim topdekmatrassen heb je uiteraard veel verschil in kwaliteit en prijzen. Er is bijvoorbeeld verschil in hardheid van het matras. Afhankelijk van je gewicht ga je bepalen welke matras voor jou het beste is. Ook de dichtheid van het schuim kan een rol spelen. Heb je het makkelijk warm in bed? Dan is een matras met open structuur voor jou beter. Een topdekker met dichte structuur voelt dan weer harder aan. Ook de dikte van het matras en de ondergrond is belangrijk. Waar komt het op te liggen: boxspring of gewoon matras? Laat je goed adviseren zodat je de juiste topper voor jou kiest.

Je nachtelijke rust is cruciaal voor je gezondheid. Kies voor een traagschuim topdekmatras die je helpt om beter te slapen. Het komt ze vast en zeker ten goede!

Bron: Het Woongemak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *