Tuintrends voor de zomer

Wanneer de zomer weer is aangebroken, wil je dat alle je bloemen en planten weer in bloei staan. In dit artikel worden enkele tuintrends voor in de zomer nog even voor je op een rijtje gezet. 

Oogst fruit in je tuin

Augustus wordt ook wel de de oogstmaand van het jaar genoemd. Wanneer je van fruit houdt, kun je verschillende fruitsoorten planten. Je produceert dan je eigen fruit, dat is goedkoper dan in de winkel en het geeft een frisse en natuurlijke uitstraling. 

Onderhoud je gazon voldoende

Natuurlijk wil iedereen wel de mooiste tuin van de buurt waar je lekker de hele zomer van kan genieten. Om tuinen op te vullen, kiest men vaak voor gras. Door de zon in de zomer zal het gras snel groeien en dus zal je regelmatig moeten grasmaaien. Ook kan het gras aardig droog worden in de zomer. Water geven is het beste om die droogheid tegen te gaan, maar ook gras kan verbranden, dus besproei je gazon niet met water, wanneer de zon er bovenop staat, maar wanneer de zon onder is.

Snoei voordat de zomer begint

Wanneer er weer voldoende aan de hagen zit en het weer nodig bij geknipt of gesnoeid moet worden, doe dat dan voor de zomer. Zo heeft het groen nog voldoende tijd om mooi in bloei te komen in de zomer wanneer ze het mooist zijn. Wat je kunt doen is de bovenkant van de haag wat smaller snoeien waardoor de onderkant van de haag ook voldoende zonlicht krijgt, waardoor er geen kleurverschillen komen in de haag. 

Bescherm je vissen

Wanneer de zomer is aangebroken, gaan de vogels op zoek naar eten. Heb je een vijver met vissen je die deze zomer nog niet kwijt wilt, dan kun je de vissen beschermen met een net boven de vijver. Waardoor je vissen niet gevangen worden door vogels. Mocht hele hoge temperaturen in de zomer zijn, kijk dan uit dat er nog voldoende water in je vijver zit ander sterven je vissen als nog. 

Populaire zomerplanten

Voor de mooiste zomerplanten kun je bij Kwekerij de Groot terecht. De nieuwe populaire bloemen en planten zijn: Dahlia’s, Begonia’s, Margrieten, Vlijtig liesje en Heliotropium. Ben je benieuwd naar heel het assortiment? Bezoek dan de website van Kwekerij de Groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *