Uit Je Huis of Auto Gesloten?

Ben je wel eens uit je huis of auto gesloten in de late uurtjes van de nacht, wanneer geen normale bedrijven open zijn? IK WEL. De makkelijkste manier om hier uit te komen is 411 te bellen en te vragen of er ergens nog slotenmakers open zijn, en ze te bellen. Het nadeel van deze optie is dat het je meestal gemiddeld twee keer zoveel kost als wanneer het tijdens normale werkuren gebeurt. Er zijn ook andere opties.

Als je uit je auto gesloten bent:

  1. Heb je een klerenhanger bij de hand dan is dit een goed gereedschap om tussen de deur en het venster te wrikken zodat je het slot kunt ontgrendelen. Neem de klerenhanger en buig het recht, en gebruik een pen of een klein object om de deurstijl een beetje open te wrikken, misschien een centimeter ofzo. Wanneer dit gedaan is kun je de klerenhanger in de deurstijl schuiven en het gebruiken om aan het slot te trekken totdat het ontgrendelt.
  2. Een andere methode is om een schoenveter te gebruiken in combinatie met de klerenhanger om het slot open te krijgen. Volg de stappen van hierboven, maar maak een strop aan het einde van de schoenveter en laat het tussen de deurstijl vallen met de klerenhanger. Gebruik de klerenhanger om de schoenveter naar het slot of de deurklink te leiden, afhankelijk van hoe de deur open gaat, en wanneer de schoenveter er aan vast zit, trek het dan strak terwijl je spanning met de klerenhanger toedient. Wanneer het precies goed ligt, trek dan omhoog of in welke richting er nodig is om de deur open te krijgen.

Als je uit je huis gesloten bent:

Deze methode is een beetje lastig, maar het kan goed werken. Deze methode werkt alleen wanneer het nachtslot niet op slot zit en alleen het normale slot op slot zit. Zoek eerst een oude bibliotheek, sportschool, krediet of ID kaart. Gebruik dan je been en heup om druk uit te oefenen op de deurstijl, waar het slot zit, om wat van de druk van het slot te halen. Wanneer je dit aan het doen bent, laat je het einde van de kaart in de deurstijl glijden, tussen de deur en het slot, en wiebel het heen en weer, op en neer, totdat de kaart tussen de deur en het slot glijdt. Hierna kun je de deur eenvoudig open duwen.

Van de redactie van Slotenmaker-24.nl: de erkende slotenmaker in Hengelo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *